Ik overleefde…

Zes weken opname in het Brandwondencentrum. Derdegraads brandwonden op gezicht, hoofd, oren, knieën en handen. Getekend voor het leven. Chris, 64 jaar.

Het verhaal van Chris…

De wijkagent reageerde verbaasd op het nieuws dat Chris Boon terugkeerde naar zijn oude woning: ‘Je gaat me toch niet vertellen dat die man het overleefd heeft?’. Zes weken daarvoor had hij Chris in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt Chris vier dagen in comateuze toestand gehouden. Zijn gezicht, hoofd, oren, knieën en handen zijn ernstig verbrand. De oorzaak: een ongeval met bio-ethanol.

“Ik ben blij dat ik er levend vanaf ben gekomen.”

Het gaat mis wanneer Chris de sfeerhaard aan wil steken met bio-ethanol. Hij maakt de haard grondig schoon en sprenkelt de bio-ethanol erin. Vanaf het moment dat Chris de aansteker pakt, gaat alles vliegensvlug.

De bio-ethanol die is gemorst op de vloerbedekking ontvlamt. Het vuur verspreidt zich door de woonkamer en in luttele seconden staan de woonkamer én Chris in brand. Chris is in shock en stampt in paniek op de vloer om de aandacht te trekken van zijn onderbuurvrouw.

De gevolgen zijn immens. De woning is compleet verwoest en Chris is ernstig verbrand. Zes weken verblijft hij in het brandwondencentrum. Nog dagelijks ondervindt hij de lichamelijke ongemakken van zijn brandwonden. ‘Dat die zooi, die bio-ethanol…zoveel schade kan aanrichten…daar verbaas ik me nog over’ zucht Chris, ‘ik raak dat spul nooit meer aan.’

Bio-ethanol

Bio-ethanol is een brandbare vluchtige vloeistof. Het wordt gebruikt om sfeerhaarden mee aan te steken, maar mensen gebruiken het ook op barbecues en vuurkorven.

Het gevaar van bio-ethanol

Bij het openen van een fles bio-ethanol, komt er ALTIJD een gaswolk vrij. Deze onzichtbare wolk blijft in de lucht hangen en is zéér brandbaar. Komt daar één vonkje bij, dan ontstaat een steekvlam zoals op onderstaande foto.

Steun de strijd tegen littekens

0