VOORKOM BRANDWONDEN MET DEZE TIPS

De belangrijkste tips op een rijtje
Warmwaterkruik

Baby's

Veilig kruikgebruik

In het brandwondencentrum komen regelmatig slachtoffers met ernstige brandwonden binnen, veroorzaakt door een lekkende of gescheurde kruik. Een kruik kun je gebruiken om je koude voeten aan op te warmen of je (buik)pijn mee te verzachten, of om het (baby)bed mee op te warmen. Maar hoe gebruik je zo’n kruik veilig?

Lees meer
Elektrische deken in bed

Apparatuur

Veilig en warm onder de elektrische deken

Wanneer de temperatuur buiten daalt, wordt het tijd om de elektrische deken weer uit de kast te trekken. Zo'n deken moet aan strenge veiligheidsnormen voldoen. Toch hebben elektrische dekens een beperkte levensduur en zijn ze gevoelig voor slijtage en schade. Kortsluiting of brand ligt dus op de loer!

Lees meer
Veiligheid in keuken

Peuters

Veilig koken

Je moet soms op zoveel dingen tegelijk letten. Daarom is veiligheid in de keuken zeer belangrijk. Voor je het weet, heeft jouw kleintje namelijk brandwonden opgelopen!

Lees meer
Tips over rookmelders

Rookmelders

Tips over rookmelders

Maak jouw huis veiliger met een rookmelder met 10 jarige batterij- en levensduur. Ken je onze website rookmelders.nl al? Hier vind je alle tips en tricks voor het gebruik van rookmelders. Vul hier ook de rookmelderwijzer in én ontdek wat jij nodig hebt. Bekijk alle tips

Tips om veilig te vluchten

Veilig vluchten

Tips om veilig te vluchten

Heb je brand in huis? Houd je dan aan deze tips!

Lees meer
Tips voor de feestdagen

Feestdagen

Tips om de feestdagen gezellig én veilig te houden!

De kerstdagen komen er weer aan! Een mooie tijd om door te brengen met familie en vrienden. Samen een fikse boswandeling maken, een kerstfilm kijken en natuurlijk het uitgebreide kerstdiner… gezellig!

Lees meer
Tips om veilig vuurwerk af te steken

Vuurwerk

Tips om veilig vuurwerk af te steken

Helaas vallen er elk jaar tijdens de jaarwisseling onnodig gewonden door vuurwerk. Vooral ogen en vingers worden vaak getroffen. De meeste ongelukken worden veroorzaakt doordat mensen het vuurwerk niet op de juiste manier afsteken of niet de juiste hulpmiddelen gebruiken. Maar niet alleen voor degene die zelf vuurwerk afsteekt is dit gevaarlijk, ook als omstander loop je risico. Met behulp van de vuurwerktips kun je je goed voorbereiden om ongelukken met vuurwerk te voorkomen.

Lees meer
Tips om veilig te kamperen

Kamperen

Tips om veilig te kamperen

Ongelukken kunnen overal gebeuren. Ook op vakantie. Op deze pagina vind je alle tips die ervoor zorgen dat jij veilig kunt kamperen. Zo zorgen we er samen voor dat we ongedeerd weer thuis komen.

Lees meer
bbq tips

Barbecueën

Tips om veilig te barbecueën

Wie houdt er niet van? Mooi weer en heerlijk barbecueën. De tijd is aangebroken dat de temperaturen weer omhoog gaan en de barbecues uit stoffige schuren worden getrokken. Helaas gebeuren er nog (te) vaak ongelukken die gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Op deze pagina vind je alle tips die je nodig hebt om veilig te kunnen barbecueën.

Lees meer

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct