ALLES OVER ONZE COLLECTE

Met slechts een paar uurtjes collecteren, maak jij hét verschil voor brandwondenpatiënten. Met het collectegeld investeren we in wetenschappelijke onderzoek, waardoor we nieuwe behandelmethodes realiseren voor brandwondenslachtoffers. De collecteweek is dit jaar van 9 t/m 15 oktober!

Direct naar ORCA
Aanmelden als collectant

Alles over onze collecte op een plek

“Het leukste vind ik het sociale contact met mensen. Tijdens het collecteren praat je over de Nederlandse Brandwonden Stichting, versiering bij de deur of de geboorte van een baby.”

Collectant Hester

Collectant Hester

Hi collectant, ken jij deze tips al?

Natuurlijk gaan we samen voor een zo hoog mogelijke opbrengst tijdens de collecteweek. Om dit te behalen, hebben we een aantal tips voor jou op een rij gezet. Wist je dat er elk jaar zo’n 55.000 vrijwilligers collecteren voor de Nederlandse Brandwonden Stichting?

Rond etenstijd (tussen 17.00 en 20.00) zijn de meeste mensen thuis en liggen kinderen nog niet op bed. Een goed moment om bij mensen aan te bellen en te collecteren.

De eerste indruk telt écht. Zorg voor een vriendelijke glimlach als iemand de deur opent en bedank iedereen uiteraard voor hun gift.

Samen langs de deuren gaan, is veel leuker dan alleen. Neem je kind, neef of buurkind mee. Leerzaam voor hen, gezellig voor jou en óók goed voor de opbrengst in de collectebus.

Niet iedereen doet de deur open of is bereid een gift te doen. Vervelend natuurlijk, maar laat je hier nooit door ontmoedigen. Weet dat dit niet persoonlijk is.

Mensen mogen vragen naar jouw legitimatie. Geen zorgen! Deze zit namelijk al op jouw collectebus geplakt. Het is natuurlijk ook goed om een echt legitimatiebewijs bij je te hebben.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er niemand thuis is als je aanbelt. Daarom is het handig om deze huisnummers te noteren, dan kun je het op een later moment nog eens proberen.

Collecteer rond etenstijd

Tip 1

Collecteer rond etenstijd

Wees altijd vriendelijk

Tip 2

Wees altijd vriendelijk

Samen is leuker dan alleen

Tip 3

Samen is leuker dan alleen

Laat je niet ontmoedigen

Tip 4

Laat je niet ontmoedigen

Neem je legitimatie mee

Tip 5

Neem je legitimatie mee

Noteer wie er niet thuis was

Tip 6

Noteer wie er niet thuis was

Vorige Volgende

Hi collecteorganisator, hier is jouw stappenplan:

Wat goed dat jij je hebt aangemeld als collecteorganisator in jouw wijk. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hieronder een plan met de belangrijkste stappen.

Onze regiovertegenwoordiger weet alles over de collecte in jouw wijk. Binnenkort neemt hij of zij alles met jou door. En heb je een vraag? Dan staat hij of zij natuurlijk voor jou klaar.

Je ontvangt een inlog voor onze digitale collecte-administratie ORCA. Hier kun je gegevens van collectanten inzien en wijzigen. Ook vind je diverse documenten, zoals handleidingen en gemeentevergunningen.

In juni krijg je een oproep om de benodigde collectematerialen te bestellen via ORCA. Denk bijvoorbeeld aan collectebussen en bedankkaartjes. We leggen van tevoren uit welke materialen je nodig hebt.

De collecteweek vindt altijd plaats in oktober. Daarom is het verstandig om in augustus contact op te nemen met de collectanten. Kunnen zij collecteren en in welke straten willen ze lopen? Zo heb je genoeg tijd om een goede indeling te maken.

Vanaf september pakken we alle bestellingen in. Eind deze maand kun je jouw bestelling thuis verwachten. Vanaf dan kun je de collectebussen uitdelen of laten ophalen.

Het is zover: de collecteweek! Alle collectanten gaan in deze week giften ophalen voor onze stichting. Zorg dat je in deze week goed bereikbaar bent voor eventuele vragen.

Na de collecteweek levert iedereen de bussen bij jou in. Nu is het tijd om de opbrengst te tellen, spannend! Via ORCA kun je de resultaten invoeren en verantwoorden. Daarna breng je het geld weg naar een Geldmaat met afstortautomaat.

Contact met regiovertegenwoordiger

Stap 1

Contact met regiovertegenwoordiger

Toegang digitale collecte-administratie

Stap 2

Toegang digitale collecte-administratie

Materialen bestellen

Stap 3

Juni - Materialen bestellen

Collectanten indelen

Stap 4

Augustus - Collectanten indelen

Collectematerialen uitdelen

Stap 5

September - Collectematerialen uitdelen

Collecteweek

Stap 6

Oktober - Collecteweek

Tellen en verantwoorden

Stap 7

Oktober - Tellen en verantwoorden

Vorige Volgende

Wil je meer weten over hoe jij een succesvolle collecte organiseert?
Bekijk dan de video

Bekijk hier onze collectematerialen

Als collecteorganisator voorzie je jouw collectanten van de juiste collectematerialen. Bekijk hier welke collectematerialen beschikbaar zijn. Zorg ervoor dat je voor elke collectant een collectebus regelt, inclusief een borging en logosticker.

Herinneringskaartjes

Materiaal 1

Herinneringskaartjes

Wil je collectanten attenderen op de aankomende collecteweek of krijg je geen contact met een collectant? Stuur dan een herinneringskaartje.

Bedankkaartjes

Materiaal 2

Bedankkaartjes

Collectanten vinden het heel leuk om na afloop een kaartje te ontvangen. Op het kaartje kun je direct de opbrengst van je collectant en de wijk vermelden. Motiverend voor je collectant!

De groene collectebus

Materiaal 3

De groene collectebus

Bestel voor iedere collectant één collectebus. Heb je de bussen nog in huis vanwege de voorgaande collecteweek? Bestel dan bij wat je dit jaar extra nodig hebt. Bijvoorbeeld als er nieuwe collectanten in jouw wijk zijn geworven.

logo sticker

Materiaal 4

Logo-stickers

Op elke bus komt een sticker met het logo van de Nederlandse Brandwonden Stichting. Deze plak je op de bus, zoals de afbeelding hiernaast.

intekenlijst

Materiaal 5

Intekenlijsten

Op een aantal plekken in Nederland gaan collectanten langs met intekenlijsten. Hier schrijft de gever het bedrag op dat hij of zij wil schenken. Bestel per collectant een lijst en een pen.

posters

Materiaal 6

Posters

Je kunt posters bestellen die aandacht vragen voor de collecteweek van onze stichting. Hang ze op in buurthuizen, wijkgebouwen, bibliotheken, winkels of bij je thuis. Zo vragen we met z’n allen aandacht voor de komende collecteweek!

borging & sluitzegels

Materiaal 7

Borging & sluitzegels

Collecteren mag alleen met verzegelde bussen. Bestel daarom per collectebus een borging, waarmee je de bus verzegelt. Collecteren jullie met de oude, rode bussen? Maak dan gebruik van de zelfklevende plakzegels.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Vraag als collectant of donateur?

Gerdy kan al jouw vragen beantwoorden.

Vraag als collecteorganisator?

Stel deze aan het collecteteam. Zij helpen je graag verder!

Vraag als bedrijf?

Marijne kan al jouw vragen beantwoorden.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee