VERHALEN OVER BRANDWONDEN

Brandwonden tekenen je voor het leven: lichamelijk als psychisch. Hoe gaan slachtoffers hiermee om? Welke lessen nemen ze de rest van hun leven mee? En wat kun jij hiervan leren? Lees hier talloze verhalen van slachtoffers, familie en onze ambassadeurs.

Brandwonden Lake
Shirley

Hete vloeistof

‘Eerlijk gezegd vind ik mijn littekens mooi.’

Anderhalf jaar was Shirley nog maar toen ze in bad de verkeerde kraan opende. Over de littekens die ze erdoor kreeg, is ze nooit onzeker geweest.

Miriam

Hete vloeistof

‘Mijn ouders hebben dit ook nooit gewild’

Toen Miriam anderhalf was trok ze hete thee over zich heen. Haar ouders nam ze het nooit kwalijk. Nu waarschuwt ze vooral anderen.

Ginger en Dean

Hete vloeistof

“Ik vertelde Dean: ‘dit ben jij nu, en je bent mooi’.”

In een kwestie van een seconde stond het leven van Ginger en haar gezin volledig op z’n kop. Haar zoontje Dean, toen 22 maanden, trok een kom gloeiendhete soep over zich heen. ‘Het is niet [..]

Siem

Ambassadeur

‘We hadden zijn eerste verjaardag liever thuis gevierd’

Patricia, de moeder van de kleine Siem, was nog zo voorzichtig. Ze dacht haar koffie hoog genoeg te hebben gezet, maar voor ze het wist, was het te laat.

Anja

Hete vloeistof

“In het dorp dachten ze al dat ik overleden was.”

De bijna tweejarige Anja verbrandde haar onderbenen en voeten in bad. “Voor mensen is lopen heel normaal. Ik heb er echt hard voor moeten vechten.”

Verhaal ilona

Necrotische Fasciitis

Ilona werd doodziek door de kat van haar vrienden

Tijdens een barbecue bij Ilona’s vrienden, viel hun kat haar aan. Er bleek uiteindelijk een vleesetende bacterie in haar wonden te zitten.

Jose verhaal

Ongeluk

“Door te hardlopen ging ik de strijd aan met mezelf”

Niets is onmogelijk voor José! Binnen een jaar na zijn brandwondenongeval loopt hij een complete marathon in Venetië en haalt hij geld op voor de stichting!

Verhaal jeroen

Brandbare vloeistof

“Getekend voor het leven”

Tijdens een scoutingweekend verbrandt Jeroen door een ongeluk met wasbenzine. Nu wil hij als ambassadeur mensen bewust maken van de gevaren.

Verhaal jack

Ongeluk

“Mijn eigen kind vond me eng”

Jack verbrandde door een ongeval met benzine. Tegenwoordig zet hij zich in om mensen te waarschuwen voor de gevaren van brandbare vloeistoffen. Lees het hier!

Jouw verhaal vertellen

Wil jij jouw
verhaal vertellen?

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct