Mike WeertsAmbassadeur

Mike Weerts (acteur) is ambassadeur Nederlandse Brandwonden Stichting

“In 2016 speelde ik een zwaar verbrande jongen in de Telefilm ‘Op de Dijk’. Ik heb toen ervaren hoe het is om met littekens door het leven te gaan. En ik zeg je. Dat is pittig. Na deze film werd ik gevraagd om ambassadeur te worden van de Brandwonden Stichting. Ik kreeg eerst een rondleiding in het brandwondencentrum Beverwijk. Daar zag ik hoe de Brandwonden Stichting zich inzet om brandwonden te voorkomen en het leven van mensen met brandwonden een stuk beter te maken. Ik zei dan ook volmondig ‘JA’. Als ambassadeur zet ik mij nu in voor lotgenotencontact voor kinderen met brandwonden. Als vader van twee jonge kinderen doe ik er natuurlijk alles aan om brandwonden te voorkomen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor die kinderen die helaas wel brandwonden hebben opgelopen, door bijvoorbeeld een kop hete thee, worden vakantieweken georganiseerd. Ik zet me in om deze kindervakantieweken mogelijk te maken. Help jij ook mee? Doneer en  laat een kind even het ongeval en de brandwondenlittekens vergeten. Dan zorgen wij er samen voor dat we een week genieten en leren van elkaar.”