Hete vloeistof

Elk litteken op Anita haar lichaam heeft een verhaal

anita

Anita was pas anderhalf jaar toen ze hete thee over zich heen kreeg. Het leverde brandwonden op aan haar rechterborst en rechterarm. Op haar 22e stopte ze uiteindelijk haar behandelingen. “Ik dacht ineens, het is goed. Laat het nu maar zitten, het is prima zoals het is.”

Aanvankelijk leek de behandeling in het ziekenhuis voldoende, maar zij stuurden Anita toch door naar Beverwijk, waar ze een maand lag. ’ Een aantal hersteloperaties volgden, omdat ze haar arm niet goed kon buigen. 

“Now every scar is a story I can tell.”

Ze is haar ouders dankbaar voor de vrije opvoeding die ze kreeg, waarbij altijd open en eerlijk werd gesproken over de situatie. “Dat maakte het voor mij veel makkelijker om mee om te gaan. In de jaren die volgden, heb ik door mijn stuntel gedrag nog andere brandwonden opgelopen op mijn buik en bovenbenen. Het zijn verhalen die ik na kan vertellen en mijn kinderen zijn zich gelukkig bewust van de gevaren en vooral de gevolgen. Door mijn ongelukken is mijn levenstekst geworden: “Now every scar is a story I can tell”.’

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp