Verbandwisselkamer

Behandelkamer afb 1.3 10-02

Onze droom: een kindvriendelijke verbandwisselkamer

Verbandwissels, ze zijn een noodzakelijk kwaad als je zo ernstig verbrand bent dat je in een brandwondencentrum terecht komt. De wonden worden eerst schoongepoetst, er wordt een speciale zalf op de open wonden gesmeerd waarna er verband om gaat. De volgende dag wordt het verband – dat vaak aan de wond verkleefd zit – er laagje voor laagje af gehaald, worden de wonden weer schoongemaakt, wordt er weer zalf op gedaan en worden de wonden weer verbonden. En de volgende dag opnieuw. En de volgende dag…

Verbandwissels zijn extreem pijnlijk

Onderzoek heeft bewezen dat afleiding helpt om angst en pijn te verminderen. Daarom slaan de Nederlandse Brandwonden Stichting en het Maasstad Ziekenhuis de handen ineen om een ruimte te creëren waarin kinderen met brandwonden afleiding vinden tijdens de extreem pijnlijke, dagelijkse verbandwissel. In deze kindvriendelijke verbandwisselkamer willen we alles uit de kast halen: vrolijke muren, een lichtgevend wolkenplafond en lichtgevende waterbuizen met bubbels. zodat kinderen zich in een compleet andere wereld wanen en hun angst en pijn naar de achtergrond kunnen verdwijnen. Dat is belangrijk om trauma op de lange termijn te voorkomen.

Uw inzet helpt onze droom te realiseren

We roepen u op om hieraan bij te dragen. Door je te laten sponsoren, door in actie te komen of door bij te dragen via www.verbandwisselkamer.nl. Zo willen we nog dit jaar kunnen beginnen met de bouw van een verbandwisselkamer in het Maasstad die bijdraagt om leed bij kinderen met brandwonden te beperken.

Nieuws: ook Harbour Run Rotterdam, een obstacle run van elf kilometer door de havens van Rotterdam, zet zich in voor de kindvriendelijke verbandwisselkamer met een speciale Charity Run. Schrijft u zich hier in: www.verbandwisselkamer.nl/charity-run.

X