TIPS VOOR EEN VEILIGE VAKANTIE

Ongelukken kunnen overal gebeuren. Ook op vakantie. Op deze pagina vind je alle tips die ervoor zorgen dat jij veilig vakantie kunt vieren. Zo zorgen we er samen voor dat je ongedeerd weer thuis komen.

Tips om veilig te kamperen

Veilige kampeervakantie

Op de camping wil je kunnen genieten van een onbezorgde vakantie. Helaas gebeuren er nog regelmatig ongelukken met brand of brandwonden tot gevolg. Dit heeft vaak te maken met gasgebruik, elektrische apparatuur of ongelukkig met hete vloeistoffen. Lees hieronder onze tips om de kans op zulke ongevallen zo klein mogelijk te maken.

Bescherm je reisgenoten en jezelf tegen brand met een compacte brandblusser. Je kunt hiermee een beginnende brand kleiner dan het formaat van een voetbal blussen.

Je krijgt de brandblusser GRATIS in ruil voor jouw steun aan brandwondenpatiënten.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker op de camping. 

Wist je dat…

De zomer voor een piek in het aantal slachtoffers met brandwonden zorgt? De omstandigheden zijn dan anders dan gebruikelijk en normale routine ontbreekt vaak.

Veilig vakantie vieren in je hotelkamer/huisje

Geniet jij liever van je vakantie in een luxe hotelkamer, een appartement of een vakantiehuis(je)? 

Item #1
Achter de BBQ

Veilige vakantie voor thuisblijvers

Om een fijne vakantie te hebben, hoef je natuurlijk niet per se uren in het vliegtuig of de auto te zitten. Ook vanuit je eigen huis is er vaak genoeg leuks te beleven. Maar ook thuis gebeuren er helaas veel brandwondenongelukken, zeker in de zomer. Lees hieronder wat jij kunt doen om het risico hierop te verkleinen. 

Dat je je goed moet insmeren wanneer je de zon in stapt, is algemeen bekend. Maar zeker voor voor kinderen kan de zon ernstige gevolgen hebben. Hun dunne huidje is extra kwetsbaar voor de schadelijke effecten van de zon en kan daardoor snel verbranden. Het is daarom belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de zon. Smeer hem of haar regelmatig in, gebruik bedekkende kleding en zoek regelmatig de schaduw op.
 

Te lang en onbeschermd in de zon zitten, kan leiden tot een eerstegraads verbranding. De huid is niet stuk en daarom spreken we niet van een brandwond, maar van een verbranding. Ook een eerstegraads verbranding kan erg pijn doen, juist ook bij kinderen. 

Meer over veilig zonnen lees je hier

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee