Ieder vuurwerkslachtoffer is er één te veel!

Ieder vuurwerkslachtoffer is er éen te veel! Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat in 11% van de Nederlandse huishoudens iemand letsel heeft opgelopen door vuurwerk. Voor ons reden voor een oproep. Wij willen minder vuurwerkslachtoffers.

Hoe pakken we dat aan? Laat ons jouw idee weten!

11%
van de huishoudens maakt vuurwerkongeluk mee
55%
van de slachtoffers is omstander
434
mensen op SEH tijdens jaarwisseling 2017/2018
37%
van deze slachtoffers liep brandwonden op

Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat in 11% van de Nederlandse huishoudens iemand weleens letsel heeft opgelopen door vuurwerk. In 45% van deze vuurwerkongevallen stak het slachtoffer zelf het vuurwerk aan. Bij 55% betrof het een omstander. Tijdens de jaarwisseling 2017/2018 werden 434 mensen op de Spoedeisende Hulp (SEH) behandeld na een vuurwerkongeval. In 37% van deze ongevallen liep iemand brandwonden op.

Lennart was 8 toen hij verbrandde door vuurwerk

‘’Ik stond buiten om het nieuwe jaar te vieren, toen het vuurwerk van de buurjongen in mijn jas kwam. Vanuit mijn ooghoek zag ik het vuurwerk door de lucht vliegen. Snel draaide ik mijn hoofd de andere kant op. Via m’n kaak vloog de grondbloem mijn jas in. In paniek rende ik rondjes, tot mijn vader mij naar binnen trok en onder de douche zette. De situatie bleek kritiek.’’

0