Brand

‘Titus moest na zijn ongeluk alles opnieuw leren’

titus en dianne

“Het leven is een groot avontuur, maar daar moet je soms heel diep voor gaan”, zegt Titus. Vijf jaar geleden raakte Titus ernstig verbrand aan 46% van zijn lichaam. Hij werd opgenomen in een brandwondencentrum en raakte in een coma. Het leven van zijn gezin stond op z’n kop en opeens moest zijn vrouw Diane alles alleen doen.

Na het ongeval is zijn leven compleet veranderd. “Ik leef mijn leven. Stapje voor stapje. Ik zie wel wat er komt. Dat is zeker niet altijd makkelijk. Vroeger wilde ik alles onder controle hebben en grote doelen nastreven, bijvoorbeeld in mijn werk. Tegenwoordig is een doel maar een middel om weer een stapje verder te komen. Dat heb ik letterlijk zo ervaren in het brandwondencentrum. Ik kon niet meer lopen, niet eten. Alles moest ik opnieuw leren.” Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Titus. “Al die kleine stapjes hebben ertoe geleid dat ik nu ben wie ik ben. Ik sta ontspannen en flexibel in het leven. Meer in balans. De steun van mijn vrouw Diane is daarbij van levensbelang geweest. Zij staat gelukkig nog steeds naast mij. Ik ben haar eeuwig dankbaar.”

Niet alleen

Titus is voorzitter van de Vereniging van Mensen met Brandwonden (VMB) en heeft samen met zijn vrouw meegedaan aan dit fotoproject. ”Het is niet alleen ik, die deze ellende heeft meegemaakt. Ook mijn partner en mijn gezin hebben dit door moeten maken. Ook al zie je bij hen niet letterlijk de littekens, van binnen zijn ze er wel. En hoe mooi is het dan dat we inmiddels kunnen zeggen: ‘Samen kunnen wij alles aan. We zijn sterker dan ooit!’. Ik ben trots op ons beiden.”

Titus is erg blij dat er bij de Brandwonden Stichting en aangesloten verenigingen niet alleen oog is voor het slachtoffer. “Er wordt ook veel aandacht besteed aan de naasten. Het is fijn als je er niet alleen voor staat.”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp