Hete vloeistof

‘Als je het niet wilt zien, kijk je de andere kant op.’

sjoerd

Weinig mensen zullen zo nuchter in het leven staan als Sjoerd. Tijdens zijn werk als verwarmingsmonteur, zorgde een kapotte cv-ketel ervoor dat hij in de kruipruimte van een woning geen kant meer op kon en heet water over zich heen kreeg. Daarbij liep Sjoerd brandwonden op aan onder meer zijn schouders, arm en nek. Toch liet hij zich vanaf het eerste moment niet uit het veld slaan. “Ik werk nu gewoon weer als verwarmingsmonteur. Daar vind ik mijn werk te leuk voor!”

Heel bewust koos hij er na het ongeluk voor om zijn littekens niet te laten reconstrueren. “Het is wat het is. Als je het niet wilt zien, dan kun je ook de andere kant op kijken. Ik heb het geluk dat de huid behoorlijk goed is geheeld. Ik ben een zekerder mens geworden, dat weet ik wel. Op vakantie loop ik gerust in mijn blote bast rond.”

Sjoerd wilde graag meedoen aan dit fotoproject omdat hij wil dat mensen met littekens beter worden geaccepteerd in de samenleving. “Ik vind het belangrijk dat wij, mensen met brandwonden, niet eng zijn.”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp