Brand

Sharon haalt toch iets moois uit haar ongeluk

sharon

Sharon was vier jaar toen er thuis een tragisch ongeval plaatsvond. Het leverde haar brandwonden op haar armen, buik, borst en rug op. Ze werd zo’n veertig keer geopereerd en moest maandenlang revalideren. Toch heeft het volgens haar ook iets moois gebracht.

“Sommige dingen blijven moeilijk,” vertelt Sharon, “maar door alles wat ik heb meegemaakt, heb ik een groot doorzettingsvermogen opgebouwd en kan ik het nu een plek geven.” Ze vindt ook steun in haar familie. “De band met mijn ouders is nog hechter geworden dan hij al was. Ik heb twee mooie zoontjes en een lieve man.”

Fotoshoot

De vorige fotoshoot waar haar littekens centraal stonden, heeft Sharon veel goeds gebracht. “Mede door deze shoot kan ik zeggen dat ik heb geleerd mezelf te accepteren. De reacties waren overweldigend, dat heeft me zo ongelofelijk goed gedaan.” Ook vond Sharon steun in de lotgenoten kampen. “Die waren heel fijn. Het is zo geruststellend om te weten dat er meer mensen zijn met littekens en dat je niet de enige bent.”

Sharon zag met dit project een kans om anderen te helpen en te laten zien dat je ook met littekens prachtig op de foto kunt. “Ook dit project heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gegeven en ik kan alles nu een plekje geven. Het extra ‘gouden randje’ dat eromheen zit voor het 50-jarig bestaan van de Brandwonden Stichting, maakt het natuurlijk helemaal af!”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp