Hete vloeistof

Sari’s ongeluk bracht haar ook veel positiefs

bws sari

Sari was pas 2 jaar oud toen ze ernstige brandwonden opliep. Hete thee viel over haar hals, schouder en borst waardoor ze in het brandwondencentrum terecht kwam. Na twee weken mocht ze naar huis en hoopten de artsen dat de brandwonden zouden herstelden, maar helaas was dit niet het geval. 

Omdat Sari nog volop in de groei was, volgden er meerdere behandelingen die ervoor zouden zorgen dat ze minder last had van haar littekens. Helaas hadden de behandelingen niet het gewenste resultaat en is Sari opgegroeid met de littekens.

Veilige plek

Sari is inmiddels volwassen en heeft de littekens geaccepteerd. Toch is het niet altijd makkelijk voor haar geweest. “Op de middelbare school was ik onzeker over mijn littekens, maar inmiddels lig ik in de zomer net als ieder ander lekker in mijn bikini op het strand.” Sari vond dit een mooi fotoproject om haar littekens aan anderen te laten zien. “Mensen verbergen vaak hun littekens terwijl het bij iemand hoort en ik vind het mooi hoe in deze foto’s de littekens en de persoon worden gefotografeerd. Iedereen straalt in de gouden dekens.”

“Bij de Brandwonden Stichting heb ik vrienden voor het leven gemaakt.”

Het lotgenotencontact en de activiteiten die worden georganiseerd door de Nederlandse Brandwonden Stichting hebben hier enorm bij geholpen. “Door te zien en te horen hoe andere mensen met brandwonden met hun situatie omgaan en zelf mijn verhaal te delen, heb ik geleerd dat ik er mag zijn. Ook met mijn littekens. Zo was mijn eerste keer zwemmen in bikini in gezelschap van lotgenoten. Het voelde als een veilige plek om even uit mijn comfortzone te stappen. Daarnaast heb ik tijdens de activiteiten vrienden voor het leven gemaakt.”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp