Hete vloeistof

De nuchtere Sanne verbergt haar litteken nooit

sanne

Sanne was nog maar 15 maanden toen zij door een ongeluk met heet water verbrand raakte op haar borst. Ondanks het feit dat haar brandwonden niet direct zichtbaar zijn, wilde Sanne middels dit project graag laten zien wie ze is. “Veel mensen weten het niet eens. Maar ik schaam me er niet voor, ik heb het nooit bewust verborgen.”

Juist in haar schoolperiode groeide Sanne uit tot de sterke vrouw die ze nu is. “Ik ben er gelukkig nooit mee gepest, omdat ik totaal niet anders in het leven sta. Ik wil maar zeggen, zo kan het dus ook!” Nu is ze van nature uiterst nuchter en deed ze veel aan ballet en zwemmen. “Ik besefte me dat het dan juist zichtbaar is, maar ik heb mijn leven er nooit door laten beïnvloeden. Ik weet niet beter, ook in mijn relatie heb ik het direct verteld. En dat was nooit een probleem, daar ben ik heel blij mee.”

“Ik heb zelf mijn litteken nooit als iets negatiefs ervaren.”

Toen ze dit fotoproject voorbij zag komen, werd ze meteen enthousiast. “Ik vond het een mooi idee om mijn littekens voor deze feestelijke gelegenheid op een andere manier te laten zien. Ik heb zelf mijn litteken nooit als iets negatiefs ervaren en ben er nooit onzeker over geweest. Ik hoop dat ik dit door middel van mijn foto over kan brengen.”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp