Brand

‘Het was maar de vraag of ik het ging halen’

marjorie

Marjorie is hét voorbeeld van hoe je diepe ellende omzet in kracht en geluk. Toen ze tien jaar oud was, raakte ze ernstig verbrand toen ze niet uit een papiercontainer kon komen die in brand was gevlogen. “Het was toen nog maar de vraag of ik Beverwijk zou halen, zo erg was het. Nu zijn we 42 operaties verder en sta ik hier”, zegt Marjorie.

“Ik ben dankbaar dat ik mensen vanuit mijn eigen ervaring iets meegeef!”

Ze is nu alles behalve een slachtoffer: “Ik wil een voorbeeld zijn.” Na de ramp in Volendam waarbij café ’t Hemeltje in brand vloog, werd ze gevraagd om voorlichting te geven en dat gaf haar nieuw inzicht. “Dat vond ik zo bijzonder. Dit rolde uit tot een baan binnen de Brandwonden Stichting. Waarnaast ik communicatie ging studeren. Ik ben dankbaar dat ik nu vanuit mijn ervaring mensen iets meegeef! Ik heb een hele leuke man, drie kinderen en ik werk nog altijd voor de stichting. Ik ben een gelukkig mens”, vertelt ze met recht trots.

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp