BBQ

Sinds het ongeluk weet Lex wat pijn is

lex-bbq

Lex raakte ernstig gewond toen een houtskoolbarbecue over hem heen viel. Sinds het ongeluk weet hij wat pijn is en hoeft zijn tandarts hem niet meer te verdoven. Door zijn verhaal te delen, hoopt hij anderen te waarschuwen. Lex: “Ik ben juist altijd iemand die erg voorzichtig is, maar toch ging het mis.” 

Ze waren net klaar met barbecueën, toen een windvlaag de parasol liet omwaaien. “Ik wilde de parasol pakken, maar greep mis. Ik trok toen de barbecue met hete kolen en het vet over mezelf.” Zijn vrouw zette Lex direct onder de douche om vervolgens naar het ziekenhuis te gaan. “Mijn broer en ik hadden het er een paar dagen ervoor nog over. We waren de 60 gepasseerd en hadden beiden nog nooit in het ziekenhuis gelegen. Twee dagen later werd ik in een ambulance naar het brandwondencentrum in Rotterdam gebracht.”

“Doordat mijn handen waren verbonden, voelde ik mezelf zo hulpeloos” 

Eenmaal in het centrum, bleek Lex ernstige tweedegraads brandwonden te hebben op zijn borstkas, handen en armen. “Mijn handen waren er het ergst aan toe. Er zat zowat geen vel meer op. Die kon ik lange tijd niet gebruiken.” Wat hem het meeste is bijgebleven, is het hulpeloze gevoel dat hij had. “Mijn handen waren verbonden en daarom kon ik niets. Je had overal een verpleegkundige voor nodig.” Maar het ergste vond hij toch de pijn tijdens de verbandwissels. “Die is erger dan zenuwpijn bij de tandarts.” 

“De zorg in het brandwondencentrum is fantastisch en zo liefdevol” 

Het gaat nu goed met de 75-jarige Lex en hij heeft prettige herinneringen aan de tijd in het brandwondencentrum. “De zorg was fantastisch! Ze namen de tijd om met je te praten en geven je echt de aandacht. Zo liefdevol.” Hij wil met zijn verhaal mensen waarschuwen voor de gevaren van vuur. “Ik zie mensen zulke onhandige en onverstandige dingen doen met vuur. Ik was heel voorzichtig en zelfs bij mij ging het fout. Wees daarom altijd voorzichtig wanneer je met vuur bezig bent. Voordat je het doorhebt, gaat het fout.”

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp