BBQ

“De zomer blijft een moeilijke tijd”

Jip liep brandwonden op door de BBQ

Jip was nog maar twee jaar oud toen hij tijdens een barbecue uitgleed en met zijn billetjes en onderrug tegen een gloeiendhete bakplaat aanviel. Het ongeval heeft nog steeds impact op het gezin.

Jips brandwonden waren zo ernstig dat specialistische behandeling in het brandwondencentrum nodig was. Er volgde een intensieve opname, iedere dag werden de verbanden van Jips derdegraads brandwonden verwisseld. Jip had heel veel pijn en zijn ouders hadden er veel moeite mee hem zo te zien.

“Als moeder breekt dan je hart.”

Toen hij uiteindelijk het brandwondencentrum mocht verlaten om thuis verder te herstellen, begon een periode van onzekerheid en angst. Het verzorgen van Jips brandwonden vroeg deskundigheid en geduld van zijn ouders. Zijn moeder Anke: “We wilden hem zo goed mogelijk verzorgen, maar hij had zoveel pijn aan de wonden. Als moeder breekt dan je hart.”

Het ongeval had een grote impact op het gezin. Anke: “Jip is inmiddels een stoere knul van bijna zes, die trots is op zijn littekens. Maar voor ons als ouders blijft iedere zomer een moeilijke tijd en barbecueën hebben we sindsdien nooit meer gedaan.”

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp