Brand

“Ik dacht dat een zwangerschap niet mogelijk was”

hetty

Zwanger worden met brandwonden: het lijkt een lastige combinatie omdat het lichaam een transformatie doormaakt. Hetty ging ervoor en bewijst dat het geen belemmering is: “Ik heb twee prachtige dochters en beide zwangerschappen is alles goed gegaan.” 

Hetty was pas drie jaar oud toen ze brandwonden opliep. Kinderen staken een hutje in brand waarin zij op dat moment speelde. “Ik heb het geaccepteerd, al had ik een moeilijke periode in mijn puberteit. Nu weet ik niet of ik nog wel terug zou willen naar voor die tijd. Alles wat ik heb meegemaakt, heeft me met Gods hulp gemaakt tot de gelukkige persoon die ik nu ben.”

“Ik maak me alleen niet zo druk meer om uiterlijk”

Want met brandwonden is Hetty niet anders dan een ander. “Ik maak me alleen niet zo druk meer om uiterlijk. Ik coördineerde daarnaast jarenlang vakanties die ieder jaar worden georganiseerd voor kinderen met brandwonden. Ik heb daar vroeger zelf veel aan gehad en ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kon bijdragen.” Ze zet zich ook in voor de stichting omdat zij vroeger enorm is geholpen tijdens het proces om haar littekens te accepteren.

Het project vond ze een mooie kans om zich opnieuw in te zetten voor brandwondenzorg: “Ik heb meegedaan aan dit project omdat ik het belangrijk vind dat de Brandwonden Stichting zoveel mogelijk aandacht en financiële middelen krijgt. Zo kunnen ze hun onmisbare werk blijven doen.”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp