Brandbare vloeistof

‘Ik realiseer me dat het veel erger had gekund’

erwin

Erwin liep in 2003 flinke brandwonden op toen een fles wasbenzine ontplofte in zijn handen. “Ik merkte direct dat ik in brand stond. Ik heb met mijn hoofd in een waterton gehangen, waarna ik in de vijver ben gesprongen. De buurvrouw die mij toen hoorde, heeft me uiteindelijk onder de douche gezet. Daarna ben ik een stuk film kwijt”, blikt Erwin terug op de heftige gebeurtenis. “Het was heel ingrijpend. Zeker omdat we toen nog kleine kinderen hadden.” 

“Je overweegt meer en ik ben minder spontaan geworden”

Hij verbrandde 25 procent van zijn lichaam, maar wonderwel had hij maar twee operaties nodig. “Gelukkig is dat goed geheeld. Ik ben er wel door veranderd. Je overweegt meer en ik ben minder spontaan geworden. Ik realiseer me daarnaast heel goed dat het veel erger had kunnen zijn”, zegt Erwin. Psychisch gaat het nu ook weer een stuk beter met hem. “Tussen de oren zit het goed. Ik heb opnieuw moeten leren omgaan met mijn lichaam en dat was niet makkelijk, maar het is gelukt!” 

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp