Vijftien jaar was Anne toen ze werd overreden door een vrachtwagen. Zes weken in kunstmatige coma volgden. Het accepteren van haar littekens vond Anne lastig. Toch heeft ze die zo’n vijf jaar geleden kunnen accepteren. “Ik ben mij bewust van het hebben van littekens, maar ik verstop ze niet meer.”
Er was nog één ding waar Anne veel moeite mee had en dat was het op de foto gaan terwijl haar littekens zichtbaar waren. “Ik probeerde dat te vermijden en vond de foto’s die er waren meestal ook niet mooi.” Doordat de littekens op haar benen en rug zitten, kon ze ze altijd vrij gemakkelijk verstoppen, wat ze dan ook deed. “Nu ga ik gewoon zwemmen en als het mooi weer is, ga ik met blote benen naar buiten. Dat voelt goed.”
Mega trots
Anne deed daarom mee aan dit fotoproject. “Ik vond dat dit mijn kans was om aan mezelf en de rest van Nederland te laten zien dat littekens je maken wie je bent. En vooral ook dat ze er mogen zijn zoals ze zijn. Ik wilde aan mezelf bewijzen dat foto’s met mijn blote benen erop ook mooi kunnen zijn. De foto is echt prachtig geworden en ik ben er dan ook mega trots op dat ik deze stap heb durven zetten.”
Door de goede hulp en zorg die Anne na haar (brandwonden)ongeval in het ziekenhuis en in de periode daarna heeft ontvangen, heeft ze haar ongeluk goed kunnen verwerken. “Hierdoor ben ik nu in staat om mijn helpende hand aan anderen aan te reiken.” Daarom zet Anne zich al jaren in voor brandwondenpatiënten als ervaringsdeskundige-coach en coördinator van de Vereniging van Mensen met Brandwonden. Zo helpt ze nu anderen die een ongeluk met brandwonden hebben meegemaakt.
Een gouden randje
De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.