Brand

Alisa (2) liep derdegraads brandwonden op

Alisa

Zes jaar geleden raakte Frauke’s dochtertje ernstig verbrand door een ongeluk met het gasfornuis. Toen Alisa twee jaar oud was, klom ze op het gasfornuis. Ondanks de kinderbeveiliging, heeft ze het fornuis aangezet met haar voetjes. Alisa’s pyjama vatte vlam. Hierdoor liep ze in luttele seconden ernstige derdegraads brandwonden op. 

Alisa lag een maand op de Intensive Care van het brandwondencentrum en moest tijdens haar herstel maar liefst twee jaar een drukpak aan. “Het is net of je in een natte spijkerbroek zit die drie maten te klein is”, vertelt Frauke. “Dat was af en toe best heftig. Soms wilde ze het pak echt niet aan, maar dan moest dat toch voor het herstel.”

“Kinderen zijn hard; ze wijzen, kijken en vragen ernaar” 

Inmiddels is Alisa wat ouder en is ze zich bewust van de littekens op haar benen. Fraukje: “Soms wil ze geen rokje aan, omdat je ze dan ziet. Het is voor haar een lastig proces geweest. Kinderen zijn hard; ze wijzen, kijken en vragen ernaar. Ik probeer mijn dochter mee te geven dat de littekens bij haar horen en dat ze zich er nooit voor hoeft te schamen. Het laat juist zien hoe sterk ze is geweest!”

“Ik wil als moeder mijn steentje bijdragen voor kinderen met brandwonden” 

“Omdat het brandwondencentrum Alisa zo goed heeft geholpen, wil ik als moeder nu graag mijn steentje bijdragen.” Naar aanleiding van het heftige proces dat Alisa moest doorstaan, heeft Frauke een prachtige lipgloss op de markt gebracht. De opbrengst gaat naar de Nederlandse Brandwonden Stichting. Daarmee kunnen veel kinderen met brandwonden, zoals Alisa, geholpen worden.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp