Kruipt jouw kindje al het huis door?

Na acht maanden is je kleine al behoorlijk behendig! Wordt er al druk getijgerd of gekropen door de kamer? Hou je kindje goed in de gaten, want ook een struikelincident met koffie of thee zit een klein hoekje!

Baby kruipen

Spelletjes

Samen voor de spiegel

Ga samen met je kleine voor de spiegel staan. Je baby zal zichzelf misschien nog niet direct herkennen en zal vol verbazing naar het kindje in de spiegel kijken. Trek gekke bekken, klets en zwaai in de spiegel. Dan zal je baby jou en zichzelf ontdekken!

Bellenblazen

Bellenblaas heeft een magische aantrekkingskracht op kinderen, vast ook op jouw baby! Door samen bellen te blazen, wordt de fijne motoriek van je kleine ontwikkeld en kun je tegelijkertijd zien hoe snel hij of zij al naar de bellen kan graaien!

Veiligheidstips

Loopstoel

Wist je dat kindjes in een loopstoeltje meer kans hebben op een ongeluk in huis? In een loopstoel kan je kindje zich veel sneller voortbewegen dan normaal. Dat betekent dat je kleine óók sneller bij de (salon)tafel is waar je je kopje hete thee hebt staan. Probeer het gebruik van een loopstoeltje bij je baby dus te vermijden. 

Tafelkleed en theepot

Misschien is vandaag nét de dag dat je kindje zich leert optrekken aan het hoekje van het tafelkleed. Of kan hij of zij net met z’n kleine vingertjes bij het oor van de theepot. Gebruik daarom geen tafelkleed op je (salon)tafel en plaats geen theepot binnen handbereik van je kleine! 

Apparaten op het aanrecht

Plaats je waterkoker of koffiezetapparaat achter op het aanrecht en houd de snoeren zo kort mogelijk zodat je baby er niet aan kan trekken.

Radiator en kachel

Zorg dat jouw kindje niet zomaar bij de hete radiator of kachel kan. Plaats een speciale ombouw of hekje. Óf verlaag de maximumtemperatuur van je ketel. 

Theepot tafelkleed
Babywalker
kobe_held

“Ik ben bang dat mijn littekens niet meer weggaan”

Kobe (9) verbrandde door een ongeluk met vuur. Samen met andere kinderen met brandwonden leert Kobe om te gaan met zijn littekens.
Geef voor kinderen met brandwonden!

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct