Trekt jouw baby zich al op aan de tafel?

Steeds vaker zie je dat jouw kindje zich probeert op te trekken. Aan de rand van de bank of het salontafeltje. Zo wordt de wereld van jouw kleintje steeds groter. Maar: dit betekent ook dat een kop hete thee daar niet meer veilig staat. Let dus goed op en plaats hete koffie en thee altijd ver buiten bereik van je kindje.

kind-met-ballon

Spelletjes

Pak knuffie

Leg een knuffeltje op de hoek van een lage tafel en beweeg er mee. Komt je kleine er op af? Kan hij het grijpen? Leg de knuffel daarna op andere plekken en eindig op een hoge tafel. Voor je baby is het een leuk ontdekspelletje. Voor jou is het een handige manier om er achter te komen waar je baby al bij kan en waar je die kop hete thee of koffie neer moet zetten.

Op avontuur

Ga met je baby zitten op de keukenvloer. Wacht af wat hij gaat doen. Gaat je kleine op ontdekkingstocht? Waar kan hij bij? Hang vervolgens een theedoek aan de kastdeur en plaats een pannetje op het aanrecht. Ook ergens op klimmen wordt interessant. Wees voorzichtig met krukjes: je baby snapt nog niet dat het gevaarlijk is. Mogelijk komt je kleine al verder met ontdekken dan je dacht. Wees alert op wat hij al kan en zorg voor een veilige omgeving.

Veiligheidstips

Hete verwarming en kachels

Verwarmingspanelen kunnen erg heet worden. Wanneer jouw verwarming warmer kan worden dan 55°C dien je deze te voorzien van een radiatorkast. Ook kachels zijn een gevaar. Wanneer je kindje net leert optrekken en langslopen, zal hij ook vliegensvlug de kachel vinden. Plaats een hekje voor de kachel of zet de kachel pas aan wanneer je kindje in bed ligt. Zo voorkom je dat je kind zijn handen verbrandt.

Rookmelders redden levens!

Zorg dat je bij een gevaarlijke brand snel gealarmeerd wordt en plaats altijd een rookmelder. Tijdens je slaap ruik je namelijk niets, maar hoor je wel. Hierdoor is een werkende rookmelder je enige overlevingskans indien er brand uitbreekt. Kinderen slapen dieper en horen rookmelders hierdoor minder goed. Oefen daarom ook altijd een vluchtplan, zodat je precies weet wat je moet doen indien er brand uitbreekt.

Let op met je hete thee en koffie

Plaats hete thee of koffie buiten het bereik van je baby. Bijvoorbeeld in het midden van de tafel of op een hoog aanrecht, zodat je baby er niet bij kan en het niet kan omtrekken.

veiligheidstips_5
veiligheidstips_6
kobe_held

“Ik ben bang dat mijn littekens niet meer weggaan”

Kobe (9) verbrandde door een ongeluk met vuur. Samen met andere kinderen met brandwonden leert Kobe om te gaan met zijn littekens.
Geef voor kinderen met brandwonden!

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct