Kan jouw kindje al bij het aanrecht in de keuken?

Je kindje is nu al een echte dreumes. Wat gaat dat hard! Hij krijgt steeds meer een eigen wil. Een leuke, maar ook erg drukke periode voor elke ouder. Let goed op dat jouw kindje niet bij gevaarlijke voorwerpen, zoals de waterkoker, kan komen. Voorkom brandwonden met deze veiligheidstips:

Help kinderen met brandwonden
blokken
blokkentoren

Spelletjes

Verboden voorwerp

Je dreumes gaat dingen steeds meer en beter begrijpen. Het woordje ‘nee’ blijft beter hangen, al zal hij soms ondeugend zijn en kijken hoever hij kan gaan. Maak een parcours in je woonkamer met een verboden voorwerp. Geef duidelijk aan dat je kindje daar niet aan mag komen, hoewel dit natuurlijk verleidelijk is. Kijk in hoeverre je kindje bij het verboden voorwerp uit de buurt blijft en prijs hem wanneer dat goed lukt!

Hoe hoog wordt de blokkentoren?

Ga samen met je kindje op de grond zitten en leg één voor één een blokje op een ander blokje. Lukt het samen om een hoge toren te bouwen, of valt de toren al snel om? Probeer het dan nog een keer! Hiermee test je de coördinatie en concentratie van je kleine.

Veiligheidstips

Koken is géén kinderspel

Zet geen stoelen of andere opstapmogelijkheden in de keuken die je kindje kan gebruiken om bij het fornuis of de kraan te komen.

Snoeren van apparaten

Plaats apparaten zoals een waterkoker of frituurpan achter op het aanrecht en maak de snoeren zo kort mogelijk zodat je kindje er niet aan kan trekken. Laat je dreumes nooit alleen in de keuken.

De kachel is heet!

Vlammen zijn spannend voor kinderen. Het liefst wil je kleintje ze pakken. Voor je het in de gaten hebt, leunt je kindje tegen de hete glasplaat. Ook ovendeuren kunnen heet zijn. Voorkom een verbranding. Houd kinderen altijd op afstand van kachels en ovens.

veiligheidstips_5
veiligheidstips_6
kobe_held

“Ik ben bang dat mijn littekens niet meer weggaan”

Kobe (9) verbrandde door een ongeluk met vuur. Samen met andere kinderen met brandwonden leert Kobe om te gaan met zijn littekens.
Geef voor kinderen met brandwonden!

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct