Jouw kindje is al een jaar oud!

Jouw kindje is al een jaar oud. Wat gaat de tijd snel. Steeds sneller ontdekt hij de wereld om zich heen. En alles wat niet mag, is nu juist interessant. Extra opletten dus.

Kind op strand

Spelletjes

Maak een treintje

Zoek steeds een nieuwe uitdaging waar je baby langs kan lopen. Maak een leuning van knieën naast elkaar en zet stoelen in een treintje en laat je kleine daarlangs lopen. Is hij al heel snel? En waar kan hij allemaal bij?

Leren lopen

Gaat het lopen langs meubels en knieën van een leien dakje? Ga dan een tandje verder en help je kindje met het leren lopen! Laat je dreumes op een korte afstand van papa naar mama lopen en andersom. Gaat dit goed? Doe dan een klein stapje achteruit en speel het spelletje nog een keer! Zo check je wat je kindje al kan en hoe snel hij zich verplaatst.

Veiligheidstips

Kookplaat

Gebruik de achterste pitten van de kookplaat en draai de stelen van de pannen naar de zij- of achterkant. Zo voorkom je dat je baby de pannen van de kookplaat trekt.

Vaatwasser

Denk eens aan de vaatwasser. De stoom die vrijkomt, kan lelijke brandwonden veroorzaken. Laat je baby dus niet bij de afwasmachine wanneer deze aan staat of net klaar is.

Apparaten

Plaats apparaten zoals een waterkoker of frituurpan achter op het aanrecht en maak de snoeren zo kort mogelijk zodat je baby er niet aan kan trekken.

Oven

Als de oven aanstaat, kan de buitenkant van de ovenruit erg heet worden. Een ovenruitbeschermer schermt de hete ruit af. Je koopt een ovenruitbeschermer bij babyspeciaalzaken. Zorg er ook voor dat de deur van de oven, als deze laag zit bij de grond, nooit open staat. Je baby kan er dan op klimmen en bij het fornuis komen. Een gevaarlijke situatie.

veiligheidstips_5
kind-oven
kobe_held

“Ik ben bang dat mijn littekens niet meer weggaan”

Kobe (9) verbrandde door een ongeluk met vuur. Samen met andere kinderen met brandwonden leert Kobe om te gaan met zijn littekens.
Geef voor kinderen met brandwonden!

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct