Organisatie en medewerkers

De Nederlandse Brandwonden Stichting is in 1971 opgericht door prof. dr. R.P. Hermans en prof. dr. A.J.C. Huffstadt. Beide artsen waren zich als geen ander bewust van de tekortkomingen van de medische behandeling van brandwondenslachtoffers.

Nu, ruim 40 jaar later is er veel bereikt. Mensen met ernstige brandwonden kunnen een ongeval overleven doordat er een goede professionele brandwondenzorg bestaat. De Nederlandse Brandwonden Stichting blijft zich inzetten op de 3 sterke ambities:

Bevorderen van preventie van brand en brandwonden
In Nederland woon, werk en leef je veilig met een minimumrisico op brand(wonden)letsel.

Bevorderen van de kwaliteit van zorg aan mensen met brandwonden
In de Nederlandse (brandwonden)zorg is uitmuntende behandeling en zorg aan patiënten met brandwonden beschikbaar, gericht op een snel en zo volledig mogelijk herstel.

Bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden
De nazorg aan patiënten met brandwonden is gericht op re-integratie van de patiënt tot de hoogst mogelijke maatschappelijke participatie.

De Nederlandse Brandwonden Stichting kent een organisatiemodel met een Raad van Toezicht. Deze vrijwilligers houden vanuit hun specifieke expertise toezicht op de directie (het bestuur) en de organisatie:

• dhr. drs. H. Arendse (voorzitter Raad van Toezicht)
  • mw. drs. T. Monzón (vicevoorzitter)
  • dhr. drs. R. Blom
  • dhr. D.P. Mackie
  • dhr. drs. T. van Trier

Wetenschappelijke Advies Commissie
De Wetenschappelijke adviescommissie bestaat uit wetenschappers die, op vrijwillige basis, tijd en vakkundigheid ter beschikking stellen. De commissie helpt ons bij het maken van de, soms moeilijke, keuzes over het toekennen van onderzoeksgelden.

• prof. dr. P. van de Kerkhof (voorzitter), Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen
  • prof. G. Bonsel, Universitair Medisch Centrum Utrecht
  • dr. M. van Brussel, UZ Leuven – afd. Plastische heelkunde
  • dr. R. Stoop, Metabolic Health Research – TNO den Haag

Medewerkers

Logo Brandwondenstichting

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Daarom hebben we onze websites vernieuwd. Op deze website kunt u kijken hoe u een bijdrage kunt leveren. Kijk op www.brandwondenzorg.nl over het voorkomen van brandwonden en de zorg aan patiënten met brandwonden
close-link