De week van Britt

 

WieBritt
WatAmbassadeur én stagiaire bij de Brandwonden Stichting
WaaromVoor mijn stage vanuit de opleiding International Marketing & Communication
Periode10 weken
LeukIk leer de organisatie kennen waarvan ik ambassadeur ben
GrrrStilzitten
StoerIk houd van een uitdaging, daarom koos ik voor een Engelstalige opleiding!
WensIn het derde jaar stage lopen in HongKong

Week 10: Sweet goodbyes

Dan is nu toch alweer mijn laatste week aangebroken en vandaag ook echt mijn laatste dag… En wat heb ik een leuke laatste dag gehad! Eerst om half 11 met iedereen een algemeen doei-halfuurtje gehad. Daarna heb ik voor mijn verslag nog even een paar foto’s geschoten. En om 12 uur moest ik beneden klaarstaan, omdat er nog een verrassing op mij wachtte… Dat bleek een uitgebreide én heerlijke lunch in een ontzettend leuk tentje in hartje Beverwijk te zijn. Zes dames van communicatie en fondsenwerving die me begeleid hebben tijdens mijn stage vergezelden me. Wat was het een top dag!

In een laatste blog blikt iedereen altijd terug. Dus hé, dat doe ik dan maar ook. Hoe ik terugkijk op deze stage? Het was een super stage! Ik kan het iedereen wel aanraden. Ik kende al een paar mensen, maar heb hier nog veel meer leuke mensen ontmoet. Ik heb van de communicatiecollega’s hele goede tips gekregen voor het schrijven van verhalen. En de dames van fondsenwerving hebben mij over de hele periode goed begeleid, met leuke opdrachten en veel uitstapjes erbij.

Ik zet even alle leuke dingen van deze stage op een rijtje: de Heldenrace, de sponsorfietstocht in Leiden, al het regelwerk voor aankomende grote evenementen, het bezoek aan de Vluchtflat en het daar in actie zien van het Rookmelderteam. En niet vergeten de kantoordagen. Het stilzitten blijft saai, maar alle collega’s, praatjes, pauzes in de winkelstraat maakten het helemaal top!

Nu ga ik voor de laatste  keer met de trein vanuit Beverwijk naar huis. Dinsdag moet ik alles inleveren en dan is het lekker LANG LEVE DE VAKANTIE!!!

Liefs Britt

 

Week 9: School stress

Het aftellen is begonnen. Want dit is alweer mijn een na laatste week hier. Wat is het toch snel gegaan! Na al die indrukwekkende bezoeken, staat deze week in het teken van mijn school. Daarom deze keer een kort verhaaltje. Want ik ben braaf al mijn stage-opdrachten aan het maken en aan mijn eindverslag begonnen. Pffff… het is zo ongelooflijk veel! Maar het gaat me lukken. Ik heb nog ruim een week de tijd. En voor volgende week staat er ook niks bijzonders op de planning. Dus nog even knallen, om daarna met een super cijfer voor mijn verslag over te gaan naar het tweede leerjaar.

Daarover gesproken… Ik kreeg vandaag een mailtje van school dat ik al voor leerjaar 2 naar een stage moet gaan zoeken. Dus in het kader van “niet geschoten is altijd mis”: heb jij nog leuke suggesties? Mail me dan via [email protected]. En wie weet, worden wij bij mijn volgende stage collega’s! Een aanrader volgens de mensen hier, want ze vinden me een topper (Dat moest ik er verplicht bij zetten…)

Greetz Britt

 

Week 8: Indrukwekkend bezoek aan de vluchtflat

Ja ja, week 8 alweer… Gaat snel hè?! Voor school moet ik een portfolio en een verslag maken over deze stage. Daarin staan heel veel opdrachten. Daar heb ik me afgelopen week vooral mee bezig gehouden. Maar ik heb ook nog wat anders meegemaakt.

Hebben jullie wel eens gehoord van de vluchtflat? De vluchtflat is een voormalig kantoorpand in Amsterdam dat onderdak biedt aan zo’n 200 vluchtelingen die onlangs de kerk waar zij woonden, moesten verlaten. De beheerder van de flat keurde op één voorwaarde goed dat de vluchtelingen in hun tijdelijk onderkomen mogen blijven: in elk vertrek moet een rookmelder hangen. ‘Dusssss,’ dacht de Brandwonden Stichting ‘wij komen op voor ieder mens, no matter what, iedereen moet veilig kunnen wonen!’ Daarom ben ik vrijdag samen met Marieke en een superteam van vrijwilligers van het Rookmelderteam 35 (door FirstAlert gesponsorde) rookmelders op gaan hangen in de vluchtflat.

Ik heb daar echt m’n ogen uitgekeken. Wat lijkt het me afschuwelijk om in een situatie als deze te zitten. En dat je dan volledig afhankelijk bent van de gulle mens om je heen. Dan pas besef je echt hoe erg je van geluk kan spreken dat je in Nederland geboren bent. Ja, ik was echt geschokt. Vooral dat ik daarna het gebouw weer uit kon lopen en weekend kon gaan vieren en zij nog steeds daar zitten. Ik weet niet hoe ik het moet verwoorden, maar het was heavy. Dit zijn van die momenten die mij altijd zullen bijblijven!

Groetjes, Britt

 

Week 7: Kick kicks ass

Deze week was mijn stageplek verhuisd naar de RAI in Amsterdam. Hier stond ik met collega’s namens de Brandwonden Stichting  op een (brand)veiligheidsbeurs. Samen met dokter Ernst Jan Bos haalden we geld op voor een 3D-printer die hij nodig heeft voor zijn onderzoek: het printen van een afbreekbare kunststof in de vorm van oren en neuzen die gebruikt kunnen worden voor het herstellen hiervan. Bijvoorbeeld na verbranding. Ik zal proberen uit te leggen hoe het werkt:

Een vorm van afbreekbaar kunststof wordt met een 3D-printer geprint. Hierin worden stam- en vetcellen ingespoten die weer veranderen in kraakbeencellen. Om een goede doorbloeding te krijgen, wordt het kunstoor of –neus aan de binnenkant van je buikwand geplaatst. Na een tijdje kan het op je hoofd worden gezet, wordt er transplantatiehuid overheen gelegd en voilà: het oor of de neus is weer terug! Erg interessant, want dit zou in de toekomst een super uitkomst zijn voor brandwondenslachtoffers die door hun ongeluk hun oren of neus zijn verloren.

We hebben véél bezoekers gesproken. Dus laten we hopen dat al die mensen het net zo’n belangrijk onderzoek vinden als ik en gunnen ze Ernst Jan Bos zijn benodigde printer om door te kunnen gaan met het onderzoek.

Zondag was dan ook eindelijk de Heldenrace! Met een eervolle vermelding voor onze stoere Kick, die samen met zijn moeder, grote broer en nog meer vriendjes en vriendinnetjes 6 km liep voor de Brandwonden Stichting. Samen haalden ze zo’n € 700 op. Wat een super prestatie! Verder was het een ontzettend leuke dag. Kick heeft maar liefst twee prijzen gewonnen: de kostuumwedstrijd (hij was namelijk het coolst gekleed) en de prijs voor de jongste deelnemer. Goed gedaan Kick!

Britt

 

Week 6: Brandweer en andere helden

Vandaag zijn onze helden op kantoor geweest: Kick (5) en zijn moeder Gaby. Omdat zij veel steun hebben gehad aan de Brandwonden Stichting willen ze iets terug doen. Op zondag 9 juni lopen zij met een groep de Heldenrace door het Amsterdamse Bos. Was heel leuk om ze te ontmoeten en Kick is echt een schatje!

Afgelopen weekend zijn andere helden voor ons op de fiets gesprongen: de brandweer. Brandweer Hollands Midden organiseerde een fietstocht voor familie en kennissen. Bij de brandweerkazerne in Leiden heb ik ’s ochtends twee keer het startschot gelost. Eén voor de fietsers die 45 kilometer gingen fietsen en één voor de fietsers die 112 kilometer op de planning hadden. Daarna ben ik meegereden met de bezemwagen. Het was een ontzettend gezellige dag.

Dinsdagmiddag ben ik met één van de Mariekes en Rob mee naar het hoofdgebouw van Brandweer Amsterdam Amstelland geweest. Daar hebben we met de brandweerwereld vergaderd voor de Brandpreventieweken. Omdat het zulk mooi weer was, hebben we lekker op het dak in het zonnetje vergaderd. Heerlijk en ook heel leerzaam hoor!

Geniet van het weekend, het zonnetje gaat schijnen! Grtz Britt

 

Week 5: Achterop de fiets

Dinsdag heb ik voor Marjorie (zij is coördinator van de Vereniging van Mensen met Brandwonden) vierhonderdtwintig uitnodigingen uitgeprint, opgevouwen en op de post gedaan. Ja, je leest het goed, het waren er 420! Die uitnodiging is trouwens voor een contactmiddag voor mensen met brandwonden en mensen die een kind of partner hebben met brandwonden.

In hetzelfde gebouw als de Brandwonden Stichting, zit ook de Huidbank. Woensdag gaf Ger (hoofd van de Huidbank) mij een rondleiding. Dat was echt heel apart, maar tegelijk ook ontzettend interessant. Want ondanks dat donorhuid ook voor mijn herstel onmisbaar was, wist ik er niet super veel vanaf. Hij legde mij uit dat donorhuid beschikbaar komt als iemand overlijdt die geregistreerd staat als donor. Medewerkers van de Huidbank gaan na een seintje van het ziekenhuis naar de donor en halen de huid van de rug en benen af. Daarna komt er een heel proces van schoonmaken, bewerken en bewaren en is het klaar voor gebruik in het brandwondencentrum voor het sluiten van grote wonden. Wist je dat huid van hele donkere mensen ook gewoon gebruikt kan worden op blanke mensen en andersom? Ik vond het echt een top rondleiding, nogmaals thanks Ger!

Donderdag ben ik bij Pascale achterop de fiets gesprongen. We hadden een afspraak met Le Champion, een evenementenbureau dat hele grote sportevenementen organiseert. In de toekomst wil Pascale een fietsevenement organiseren en om ideeën op te doen, tips te krijgen en vragen te kunnen stellen, zijn we bij Le Champion langs geweest.

Ik heb weer een top week gehad! Morgen ga ik naar een sponsorfietstocht van Brandweer Hollands Midden toe waar ik dan als ‘een van de ambassadeurs’ het startschot mag geven. Hartstikke leuk natuurlijk en even hopen dat het weer mee zit…

Groetjesss!
Britt

 

Week 4: Klaar voor de zomer!

Wielrennen, hardlopen, wandelen en tourfietsen… Hoe sportief ben jij? Zelf trek ik graag m’n bokshandschoenen aan om een potje te kickboksen :). Maar aanstaande zondag springen er heel veel mensen op de fiets of trekken hun wandelschoenen aan voor de Ronde van Ilpendam. Je kunt kiezen uit tien routes en voor slecht een tientje, koop je er een super vrolijk shirtje bij. Ieder jaar wordt dit evenement georganiseerd door een heleboel vrijwilligers voor een goed doel. Dit jaar hebben zij gekozen voor de Brandwonden Stichting, wat ik echt super tof vind! Dus als je zondag nog niets op de agenda hebt staan, kom ook!

Omdat mijn stagebegeleidster veel op pad was deze week,heb ik een hele volksverhuizing gehouden om gezellig bij één van de drie Mariekes te zitten. Deze Marieke is van alle online en social media en omdat de zomer voor de deur staat (ook al lijkt dat niet zo, haha) heb ik haar geholpen met wat zomerse voorbereidingen. Want zodra de eerste zonnestralen doorkomen gaan we weer met z’n allen barbecueën. Stom genoeg gebeuren er nog steeds super veel ongelukken met de barbecue. Mensen gooien spiritus en andere brandbare vloeistoffen op de BBQ zodat ‘ie sneller aan gaat… Nou, als je dit filmpje bekijkt gooi je écht geen spiritus meer op de BBQ!


Op YouTube vind je alle filmpjes over veilig BBQ’en. Want een slimme meid is op de zomer voorbereid toch?

Fijn Pinksterweekend!

Groetjes, Britt

 

Week 3: € 5.000 verdiend!

Mijn familie en vrienden kennen mijn grote liefde al. En voor mijn collega’s bij de Brandwonden Stichting is het inmiddels ook geen geheim meer… Schoenen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. En je kunt er nooit genoeg van hebben :-). Voor de Brandwonden Stichting combineerde ik mijn schoenentic met een mooie deal. Medewerkers krijgen bij Shoeby in Beverwijk 10% korting en de winkel zelf doneert bij elke aankoop weer 10% van het bedrag aan de Brandwonden Stichting. Everybody wins!

Verder heb ik in deze korte week (lang leve de feestdagen!) een plannetje bedacht om kennis te maken met radio 538. Ik hoorde namelijk dat 538 en War Child hun samenwerking succesvol hebben afgesloten en daarom op zoek zijn naar een nieuw goed doel. ‘Wat zou het super zijn als dat de Brandwonden Stichting wordt,’ dacht ik. Daarom heb ik een berichtje via Facebook gestuurd. Heb je dat al gelezen? Nee? Doe maar gauw en like ‘m. Want hoe meer ‘vind-ik-leuks’ hoe beter het bericht opvalt bij 538!

Deze week weer lekker aan de gang geweest voor de Heldenrace, maar lopers hebben we nog lang niet genoeg.  Dus geef je op en word een held! Ook heeft Annelies me een hele leuke nieuwe opdracht gegeven: de webshop van de Brandwonden Stichting onder de loep nemen. Die kan hier en daar wel verbeterd worden. Daarom ga ik een marketingplan schrijven.

Woensdag sloten we de week af met een bezoekje aan Den Haag. Hier mocht ik namens de Brandwonden Stichting een cheque in ontvangst nemen. Het bedrijf Rijk Zwaan besloot ons 5.000 euro (!!!) te geven omdat de brandweer ervoor heeft gezorgd dat een brand bij het bedrijf ernaast hun geen schade heeft gebracht. Voor de directie van Rijk Zwaan mocht ik vertellen over het goede werk van de Brandwonden Stichting. En dat ging super goed.

Nou, nu is het alweer weekend. Geniet ervan!

Groetjes, Britt

 

Week 2: Daar ben ik weer!

Heb ik weer! Kom ik ’s ochtends binnen bij m’n stage na die lange treinreis en de eerste die ik zie, ben ik zelf… Hm, dat klinkt misschien een beetje gek. Oké, ik zal het uitleggen: op m’n stage bij de Brandwonden Stichting kom ik steeds mezelf tegen. Want als ambassadeur prijkt mijn foto op folders, de website, magazines en… een levensgrote poster die tijdens de collecteweek in bushokjes hing. Inmiddels hangt ‘ie hier in de hal en wanneer ik hier ’s ochtends binnenkom, ‘bots’ ik dus eerst tegen mezelf aan in de gang!

Mijn tweede week was, wegens Koninginnedag, een kort weekje. Alleen maandag, donderdag en vrijdag moest ik naar Beverwijk. Gelukkig was er genoeg voor me te doen, want dat stilzitten is nog steeds héél erg wennen. Samen met Pascale heb ik een stageplan geschreven. Wat daarin staat? Bijvoorbeeld wat mijn verwachtingen zijn, wat ik wil leren en hoe ik de Brandwonden Stichting de komende weken zo goed mogelijk kan ondersteunen. Ook moest ik nadenken over mijn pluspunten. Nou, dat zijn er natuurlijk te veel om op te noemen.

Net als vorige week, heb ik ook weer het een en ander voor de Heldenrace gedaan. Omdat ik help dit hele leuke sportevent voor de Brandwonden Stichting te promoten, vroeg de organisatie of ze mij mochten interviewen voor hun magazine. Geen probleem natuurlijk. Want we proberen zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren mee te doen. Heb jij je al opgegeven?

En terwijl de zon hier naar binnen schijnt en me naar buiten lokt, maak ik nog even de laatste dingen af om daarna lekker weekend te vieren! Tot volgende week allemaal.

Britt

 

Week 1: op bezoek bij de brandweer

Oké, toen moest ik dus een snuffelstage kiezen voor m’n opleiding. Ik hoefde niet lang na te denken welk bedrijf me interessant genoeg leek om eens goed te bekijken: de Brandwonden Stichting natuurlijk! Want als ambassadeur ben ik hartstikke benieuwd hoe het er daar aan toe gaat.

Tijdens mijn stage ga ik vooral Pascale van Fondsenwerving ondersteunen. In mijn eerste week liet ze me weinig stil zitten. Gelukkig maar, want als ik iets niet leuk vind, is dat het wel.

Dinsdag nam Pascale me mee naar een afspraak met de regionaal commandant van de Brandweer Sportbond. We bespraken ideeën voor een jaarlijks terugkerend sportevenement. Het idee is om een gesponsorde fietstocht te organiseren waarbij er van brandwondencentrum naar brandwondencentrum gefietst wordt. Verder heb ik ‘sporty Pascale’ nog geholpen met het samenstellen van een sportkalender voor de website en een brief om mensen te stimuleren zich aan te melden voor de Heldenrace.

Maar ook collega’s Marieke, Marieke en Marieke (ja echt, er werken hier 3 Mariekes!) konden mijn hulp prima gebruiken. Ik mocht mee naar de presentatie van een iPad- voorleesboek voor kleine kinderen in een brandwondencentrum. Ook hielp ik mee met een actie van Shoeby waarbij alle medewerkers korting krijgen (ik dus ook!) en heb ik nagedacht over een actie die binnenkort via Facebook en Twitter gelanceerd gaat worden. Druk, druk, druk die eerste week!

Dus gelukkig is het na een week hard werken tijd voor het… WEEKEND!

Groetjes, Britt

0