Ongeluk

‘What you see is what you get’

marga

Met een knal stond het leven letterlijk stil. In 2015 kreeg Marga een auto-ongeluk waarbij een gasfles ontplofte in haar auto. Ze liep daarbij ernstige brandwonden op. “Ik kan mij daar niets meer van herinneren.”

Voor Marga is het naar eigen zeggen een film waarin ze zelf de hoofdrol speelt. “Van verhalen die mij verteld zijn weet ik wat er gebeurd is.” Marga is niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. “Ik ben geen piepert, ik ben een vrouw met ballen.” Ze voelt zich dezelfde Marga als voor het ongeluk, “alleen van buiten anders. Schamen doe ik me niet, verstoppen ook niet. ‘What you see is what you get’. Door voorbij mijn grenzen te gaan, haal ik het uiterste uit het leven. 

“Mijn dieren geven mij zoveel kracht om door te gaan!” 

Naast de brandwonden kampt Marga ook nog eens met de ziekte MS. Toch blijft ze positief en put ze kracht uit haar dieren. “Met MS én de brandwonden kan ik het nog navertellen en doe dat met volle overgave. Mijn drijvende kracht zijn mijn paard Alfraan en hond Bux. Dieren liegen nooit en geven onvoorwaardelijke liefde. Zij geven mij zoveel kracht om door te gaan!”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp