Hete vloeistof

Melek’s moederhart kromp in elkaar bij elke kreet

Help kinderen met brandwonden

“De eerste verjaardag van mijn oudste is alles behalve een feestelijke dag. Geen verjaardagsvisite, cadeautjes of taart. Alleen een verdrietig gezin waarvan de levens binnen één seconde zijn veranderd.”

De baby van Melek, Ender, raakte ernstig verbrand toen hij pas elf maanden oud was. “Mijn kleine man heeft naar de thee gegrepen en gilt het uit van de pijn.” Binnen een seconde was het gebeurd. “Hij blijft maar gillen. Ik kan me zijn pijn niet voorstellen. Het geluid gaat door merg en been, mijn moederhart krimpt in elkaar bij elke kreet.”

Blik zegt genoeg 

De ambulance was er binnen zes minuten en ze werden met spoed naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. “Enders blik alleen zegt al genoeg, maar het wordt begeleid door een hoop tranen… Het is te veel voor mijn moederhart. Hij heeft aan beide voetjes een infuus en krijgt een opbouw aan pijnstillers. Morfine is het enige wat de pijn draaglijk maakt. ”

“De wonden branden nog een paar dagen na. Zelfs mijn leken-ogen kunnen dat zien. Alles is nóg erger dan de eerste dagen. Uitbranden, uit welke horrorfilm komt dat woord?” Het gaat nu gelukkig goed met Ender.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp