Necrotische Fasciitis

Hoe een ‘mud run’ Aram bijna fataal werd

aram

Voor Aram veranderde een leuke mud run in een nachtmerrie. “Bij deze wedstrijden loop je veel door modder. Ik heb me in september 2014 gestoten aan een paaltje tijdens één van deze runs. Nog geen 24 uur later lag ik met een vleesetende bacterie op de OK en was mijn leven allerminst zeker”, vertelt Aram. 

Hij heeft het aan de arts te danken dat hij nog leeft. “Een specialist op de spoedeisende hulp herkende alle symptomen en kon daardoor mijn been behouden en mijn leven redden. Ik ben hem voor eeuwig dankbaar.” Bizar genoeg liep Aram binnen een half jaar na deze ingrijpende gebeurtenis alweer mud runs. “De eerste keer was weer in april 2015. Ik was lichamelijk en geestelijk compleet leeg daarna, dat was een heel emotioneel moment.” Al met al is hij zielsgelukkig dat hij weer kan sporten en mag hij ook zichzelf dankbaar zijn. “Mijn fysieke fitheid heeft mede mijn leven gered toen het kritiek was.”

Vrijwilliger voor de stichting 

Toen hij werd benaderd voor dit fotoproject, twijfelde hij geen moment. “Ik werk graag mee aan projecten van de Brandwonden Stichting. Zo kan ik als persoon actief bijdragen aan het verspreiden van extra informatie over Necrotiserende Fasciitis (NF).” Naast zijn fulltime baan, is hij ook actief vrijwilliger bij de Vereniging van Mensen met Brandwonden. “De sociale impact die ik als vrijwilliger kan hebben, geeft mij voldoening.”

Aram zet zich nu graag in voor anderen met littekens mede omdat de Brandwonden Stichting hem heeft ondersteund toen hij dit nodig had. “Ze gaven mij veel informatie over NF en dit was erg belangrijk voor mij. De samenwerking met de Vereniging van Mensen met Brandwonden en de Brandwonden Stichting is dan ook onmisbaar voor het vergroten van de bekendheid van NF in de zorg.”

De sociale impact die ik als vrijwilliger kan hebben, geeft mij voldoening”

Een gouden randje

De goudkleurige reddingsdeken is essentieel bij brandwondenpatiënten. Slachtoffers worden hier door de hulpdiensten in opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De reddingsdeken zorgt ervoor dat het slachtoffer warm blijft. De modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp