Veilige feestdagen

December is meestal een maand gevuld met gezelligheid. Sinterklaas, kerst en een mooie jaarwisseling. Het is helaas ook een maand waarin veel ongelukken gebeuren: kaarsjes die omvallen, geknoei met spiritus bij het gourmetstel of een ongeluk met vuurwerk. Daar weten onze ambassadeurs Britt, Chris & Lennart helaas alles van. Zij raakten allen levensgevaarlijk gewond door dit soort ongevallen. Lees hier hun ervaringsvelden en de tips zodat jij veilig de feestdagen doorkomt.
Kerstviering
kerstviering

Veilige kerstversiering

“De brand heeft mijn leven in één klap veranderd”

Wanneer op eerste kerstdag 2004 de kerstboom in brand vliegt door kortsluiting, belandt Britt in een regelrechte nachtmerrie. Haar moeder, broertje en Britt zelf worden net op tijd gered door de brandweer. Een zware tijd in het ziekenhuis volgt, vol pijnlijke verbandwisselingen en een compleet ander uiterlijk. Tot overmaat van ramp overlijdt de moeder van Britt na zes weken.

britt
christian

“Ik ben blij dat ik er levend vanaf ben gekomen”

Wanneer Chris zijn sfeerhaard wil aansteken met bio-ethanol, morst hij dit per ongeluk op de vloerbedekking. Vanaf het moment dat Chris zijn aansteker pakt, gaat het heel snel: de vloerbedekking vat vlam en binnen enkele seconden staat de hele woning inclusief Chris zelf in brand. Op het nippertje overleeft hij het ongeval.

“Ik stond alleen maar te kijken…”

Als 7-jarig jongetje liep Lennart ernstige brandwonden op door rondvliegend vuurwerk. De brandwond op zijn buik en borst was zó groot en heftig, dat hij meteen geopereerd moest worden. Anders had hij het niet overleefd. Nog steeds kan Lennart niet goed omhoog kijken omdat het litteken op zijn borst zo strak staat.

lennart
baby_thee

Let ook op je kinderen!

Tijdens de koude winterdagen is het fijn om de open haard hoog op te stoken. Knisperend haardvuur, hete chocolademelk met slagroom en de kaarsjes aan, gezellig! Helaas zit een ongelukje in een klein hoekje, zeker met kinderen. Houd ze daarom altijd uit de buurt van open vuur en kaarsen. Maar wat als het toch fout gaat?

Veilige gourmetten en fonduen

gourmet
kobe_held

“Ik ben bang dat mijn littekens niet meer weggaan”

Kobe (9) verbrandde door een ongeluk met vuur. Samen met andere kinderen met brandwonden leert Kobe om te gaan met zijn littekens.
Geef voor kinderen met brandwonden!

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Doneer direct