Ruben NicolaiAmbassadeur

Ruben Nicolai (cabaretier en televisiepresentator) is ambassadeur Nederlandse Brandwonden Stichting

“Ik schrok van het percentage jonge kinderen in het brandwondencentrum. Ruim 25% van de patiënten die in een brandwondencentrum terecht komen is jonger dan 5 jaar. Deze kinderen gaan een leven vol operaties tegemoet, want brandwondenlittekens groeien niet mee. Als ambassadeur zet ik mij in om deze kinderen een toekomst te geven waar ze die littekens en vele operaties even kunnen vergeten. Zo organiseert de Nederlandse Brandwonden Stichting samen met Stichting Kind & Brandwond de kindervakantieweken. Tijdens deze weken leren kinderen van elkaar en professionals hoe om te gaan met hun littekens. Het is belangrijk voor deze kinderen dat deze weken blijven bestaan. De Nederlandse Brandwonden Stichting krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften en donaties. Ik zet mij graag in voor dit mooie doel.”

Ruben Nicolai met Ariënne de Boer, fondsenwerver tijdens in bezoek aan de Nederlandse Brandwonden Stichting in Beverwijk.