Inschrijving Brandwondendag 2022 geopend

Brandwondendag

Zaterdag 24 september is het zover: de Brandwondendag van dit jaar. Een mooie dag vol activiteiten voor iedereen met brandwonden en hun naasten, van klein tot groot. Een unieke ervaring waar lotgenotencontact centraal staat. Schrijf je daarom nu in!

Wat kan je op die dag verwachten? Een bomvol programma waarin er tijd is voor een lach, maar ook voor de lastige gesprekken. Zo is er een speciaal programma voor volwassenen en kunnen kinderen zich vermaken in het kasteel op het landgoed. Na een gezamenlijke opening, kun je deelnemen aan workshops, gespreksgroepen of een bezoekje brengen aan de informatiemarkt.

Volwassenen kunnen deelnemen aan een workshop van Karin Bloemen waarin ze je leert om jezelf op een krachtige manier te presenteren. Daarbij geeft een oude bekende, Mike Weerts, een workshop waarin hij je uitdaagt om meer van jezelf te laten zien. Ook zijn er natuurlijk informatiebijeenkomsten. Zo leiden Anita Boekelaar en Gerbrig Bijker, beiden werkzaam in het brandwondencentrum, de bijeenkomst ‘Vermoeidheid’ & ervaringen delen met lotgenoten. Of denk anders aan een workshop Huidfulness, Wabi Sabi of Become a Draq-Queen.

Naast de workshops, kun je ook deelnemen aan een van de gespreksgroepen. Deze worden begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen en professionals uit de brandwondencentra. In een intieme sfeer bespreek je dingen waar jij mee wordt geconfronteerd en delen jij en de deelnemers bijzondere ervaringen en tips. Deze zijn er niet alleen voor mensen met brandwonden of NWDI/NF, maar ook voor ouders van kinderen met brandwonden en naasten.

De hele dag zijn er ook andere activiteiten. Denk aan een bezoekje aan het brandwondencafé of de informatiemarkt. Hier vind je stands met informatie over je uiterlijke verzorging, verhalen van professionals in de brandwondenzorg, initiatieven om de zorg nog verder te verbeteren of juridisch advies. 

Was je al eerder op de Brandwondendag? Dan weet je als geen ander hoe waardevol het is om deel te nemen aan deze bijzondere dag en verheug je je misschien al op het weerzien met bekenden.

Spectaculair Kinderprogramma

Voor de kinderen is er natuurlijk een speciaal programma in een heus kasteel! Ze worden aan het begin van de dag ontvangen in het Maarten Maartenshuis en hebben de hele dag een druk programma. Zo kunnen ze een zes meter hoge klimtoren beklimmen of Jachtseizoen spelen in de nabij gelegen bossen. Ook is er een vossenjacht en een springkussen. Natuurlijk is dit allemaal onder begeleiding van ervaren vrijwilligers en stafleden.

We organiseren deze bijzondere dag samen met de Vereniging van Mensen met Brandwonden en de Stichting Kind & Brandwond. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan even contact op met een van de drie organisaties.

Geef aan de Nederlandse Brandwonden Stichting…

… en maak het verschil voor brandwondenpatiënten tijdens hun herstel en daarna.

Ja, ik help mee

Vergeet je de producten
in je winkelwagen niet?

Met onze producten steun je mensen met brandwonden en verbeter je de veiligheid van jezelf en van anderen.

Luister de podcast
Door Het Vuur

Eerste hulp