De drie Nederlandse brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam en de Nederlandse Brandwonden Stichting gaan samenwerken in de overkoepelende organisatie Brandwondenzorg Nederland. Daardoor kunnen ze op ieder moment inspelen op een groot incident met slachtoffers met brandwonden, bijvoorbeeld na een aanslag.

De betrokken brandwondencentra en de Nederlandse Brandwonden Stichting meldden donderdag verder dat die snelle, hoog kwalitatieve en gestructureerde samenwerking tussen hun experts van levensbelang is. Zo wordt onder meer de capaciteit tussen de centra goed op elkaar afgestemd.

Door de samenwerking van het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam), het Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk) en het Martini Ziekenhuis (Groningen) is een landelijke dekking gegarandeerd. Deze gespecialiseerde centra kunnen bij grote incidenten tevens een beroep doen op nabijgelegen academische ziekenhuizen.

Volgens Kees van der Vlies, medisch hoofd van het Brandwondencentrum Rotterdam, voldoet de brandwondenzorg in Nederland aan de hoogste Europese eisen. De European Burns Association heeft de Nederlandse aanpak als voorbeeldwerkwijze aangewezen.

 

0
Logo Brandwondenstichting

Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Daarom hebben we onze websites vernieuwd. Op deze website kunt u kijken hoe u een bijdrage kunt leveren. Kijk op www.brandwondenzorg.nl over het voorkomen van brandwonden en de zorg aan patiënten met brandwonden 
close-link