Klik hier
voor ons
verhaal »

Vlammende fietsers

actiefoto

Fiets mee met de Vlammende Fietsers, steun de strijd tegen littekens!

Ben jij die vlammende fietser die graag de benen uit het lijf wil sprinten? En zoek je nog een sportieve manier om geld op te halen voor de Brandwonden Stichting?

Dan zit je hier goed! Want de Brandwonden Stichting beloont fietsers die het hart op de juiste plaats hebben. Alleen of samen met je fietsmaatjes zoek je een mooie tocht, werft wat sponsors en voila: je wint meer fitheid, een goed gevoel en een uniek wielrenshirt.
Natuurlijk staat gezelligheid en sportiviteit samen met je collega’s en vrienden in deze fietstocht voorop. Maar minstens zo belangrijk is dat jij het met je team mogelijk maakt dat de Brandwonden Stichting haar projecten kan uitvoeren.

Je fietst voor Aquatraining

Dit jaar vragen we jullie bijdrage voor het project Aquatraining; button wat is aquatrainingde revalidatie in het water met gespecialiseerde fysiotherapeuten. Als de wonden van brandwondpatiënten eindelijk gesloten zijn, begint een lang en zwaar proces van revalideren. Er zitten veel voordelen aan Aquatraining als revalidatietechniek. Het is minder zwaar, littekens trekken minder en de gewichtloosheid voelt fijn. Het is effectief om conditie op te bouwen en sneller te herstellen. Daarom wil de Brandwonden Stichting in het Brandwondencentrum van Rotterdam starten met Aquatraining van bewegingswetenschapper en onderzoekcoördinator Dr. Marianne Nieuwenhuis. Echter, hiervoor is € 40.000,- nodig. Wat zou er mooier zijn dan dat we deze pilot kunnen starten dankzij de bijdrage van de Vlammende Fietsers?

Wie kan er deelnemen?

Het is de bedoeling dat er binnen de regio (of binnen een korps) een team Vlammende Fietsers wordt samengesteld. Dit zullen in eerste instantie de brandweermannen en –vrouwen uit jouw regio zijn. Maar anderen mogen natuurlijk ook meefietsen. Denk bijvoorbeeld aan andere hulpverleners van de politie en ambulancedienst waar jullie mee samenwerken. Of die ene vriend of vriendin die net zo’n enthousiaste wielrenner of mountainbiker is als jij. Het staat iedereen vrij om deel te nemen aan jullie ploeg. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans dat jouw team de Gouden Ladder 2015 wint. Een wisseltrofee voor het deelnemende team met de hoogste opbrengst!

Waar en wanneer kan het plaatsvinden?

Dat is helemaal aan jullie. De organisator in de regio kan de route zelf bepalen. Dus of het nou 40, 60 of 75 km wordt, het is aan jullie. Ook het tijdstip wanneer je het wilt organiseren is helemaal vrij. Voordeel hiervan is dat je het kunt afstemmen op reeds geplande activiteiten. Is er bijvoorbeeld een open dag op een kazerne waar je feestelijk wilt finishen? Heb je een jaarlijkse regiobijeenkomst waar je elkaar toch al zou treffen en kun je dit combineren met een sportieve en gezellige fietstocht? Alles is mogelijk.

Wat doet de Brandwonden Stichting?

De Brandwonden Stichting helpt je bij de promotie van je evenement. Wij hebben posters, folders en sponsorformulieren. Ook ondersteunen we je in onze eigen media (website, facebook, twitter) om aandacht te vragen voor je evenement. Het succesvolle team van Veiligheidsregio Zaanstad-Waterland met Sandra Janssen als coördinator is zo vriendelijk hun draaiboek als voorbeeld voor andere teams ter beschikking te stellen. Dank daarvoor! Elke fietser krijgt van ons bovendien een professioneel wielrenshirt.

Wil je weten…

… of bel Christel von Reeken, jouw contactpersoon bij de Brandwonden Stichting via 0251-275555. Zij legt je graag uit hoe je je fietstocht omzet in iets goeds.

Geplande toertochten

– 24 april 2016 /Veiligheidsregio Drenthe /  Contactpersoon: Anne Kemkers / Meer info: ATB@vrd.nl

Gereden toertochten

– 18 april 2015 / Gelderland Midden / Contactpersoon: Ron Kampschreur / Meer info: tourdevggm@vggm.nl
– 26 september 2015 / Kennemerland / Contactpersoon: Maurice Kauffman
– 19 september / IJsselland / contactpersoon: Ben van den Bosch

X