Aquatraining

Revalideren met brandwonden is extreem pijnlijk. Gelukkig lijkt er een manier om deze pijn te verminderen: Aquatraining. In het water revalideren is minder zwaar en patiënten herstellen sneller. Met uw hulp kunnen brandwondenpatiënten met minder pijn revalideren en hun leven weer eerder oppakken.
53% Gefinancierd
  • €42.610,82 Gedoneerd
  • €80.000,00 Doel
  • 187 Donateurs

Over dit project

Wat is Aquatraining?

Bewegingsbeperkingen zijn ernstige problemen voor brandwondenpatiënten. Na het ongeval moeten zij veel dingen opnieuw leren. Dat maakt revalideren noodzakelijk. Maar doordat littekens niet soepel zijn, zitten veel brandwondenpatiënten letterlijk te strak in hun vel. Dit maakt revalideren extreem pijnlijk.  Aquatraining zorgt voor een sneller en minder pijnlijk herstel. Revalideren in water is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtloosheid. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten maken brandwondenpatiënten grote stappen in hun herstel.

Dankzij steun van donateurs van de Nederlandse Brandwonden Stichting en mensen die voor ons in actie zijn gekomen, is Aquatraining in 2016 gestart in het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De eerste resultaten zijn zo positief dat we ook brandwondenpatiënten in de andere twee brandwondencentra van deze nieuwe revalidatiemethode willen laten profiteren. Help ons om dit mogelijk te maken. De Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van giften. Uw steun is daarom dringend nodig!

“Revalideren in het water: minder zwaar en voelt fijner.”

Dr. Marianne Nieuwenhuis is hoofd klinisch onderzoekcoördinator van de vereniging samenwerkende brandwondencentra: “Na de fysieke klap van de brandwonden moet de spierkracht compleet worden opgebouwd. Daarom revalideren patiënten met brandwonden in de brandwondencentra van Beverwijk en Groningen momenteel ‘op het droge’. Dat is een pijnlijke en zeer inspannende klus. Revalideren in het water is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtloosheid.”

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0