Behandeling & Verzorging

Behandeling van een brandwondBehandeling van een brandwond

Onze ambitie: In de Nederlandse (brandwonden)zorg is uitmuntende behandeling en zorg aan patiënten met brandwonden beschikbaar, gericht op een snel en zo volledig mogelijk herstel.

Wat wij doen: Om brandwonden te behandelen is gespecialiseerde brandwondenzorg nodig. De Nederlandse Brandwonden Stichting ondersteunt de Nederlandse brandwondenzorg zowel praktisch als academisch. Zo maken wij samen de uitmuntende behandeling en zorg aan patiënten mogelijk: gericht op een snel en zo volledig mogelijk herstel.

Jaarlijks worden er gemiddeld 10.100 personen op een Spoedeisende Eerste Hulpafdeling van een ziekenhuis behandeld na een brandwondenongeval. 1.700 patiënten met brandwonden worden opgenomen in een ziekenhuis. 750 van deze patiënten worden behandeld in één van de Nederlandse brandwondencentra.

De Nederlandse Brandwonden Stichting investeert veel in onderzoek gericht op de continue verbetering van de behandeling van patiënten met brandwonden. Daarnaast geeft de Nederlandse Brandwonden Stichting specifieke aandacht aan noodzakelijke projecten die de brandwondenzorg ondersteunen.

bev-acutehulpbev-patientenoudersbev-leerkrachtenbev-werkgevers

Brandwondenacademie

De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft een brandwondenacademie ingesteld. Dit platform van vanuit specialisten, onderzoekers en kennisdragers vanuit de brandwondenzorg zet projecten in om de zorg aan patiënten te bevorderen zodat deze aan de hoogste standaard voldoet. De bijzondere leerstoel Brandwondengeneeskunde (VU) en de bijzondere leerstoel Acute Brandwondengeneeskunde (LUMC) zijn vanuit de brandwondenacademie ingesteld.

Brandwondeninformatielijn 0900 – 044 0044

De brandwondeninformatielijn is een informatie- en advieslijn voor iedereen die vragen heeft over brandwonden of de gevolgen van een brandwondenongeval. Na het noteren van uw naam en telefoonnummer belt een verpleegkundige u terug tussen 16:00 en 17:00 uur.

U kunt ons op verschillende manieren helpen. Hoe helpt u mee?

Bekijk de mogelijkheden ›
X