Help brandwondenpatiëntjes deelnemen aan de Brandwondendag

Lotgenotencontact helpt door mensen met brandwonden na het ongeval professioneel te begeleiden en te ondersteunen. Contactdagen met activiteiten en groepsgesprekken met lotgenoten zijn voor veel slachtoffers van groot belang in de verwerking van hun trauma. Een van deze dagen is de Brandwondendag, waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn.
Wil jij ook bijdragen aan de traumaverwerking van brandwondenpatiëntjes en hun ouders? Laat ze deelnemen aan de Brandwondendag in september!

dm-homepage

Veilig barbecueën doe je zo!

Wie houdt er niet van? Mooi weer en heerlijk barbecueën. Helaas gebeuren er nog (te) vaak ongelukken die vaak gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Lees nu alle tips die jij nodig hebt om veilig te kunnen barbecueën. Ook vind je op deze BBQ-pagina heerlijke recepten zodat jouw barbecue-avond niets anders dan een groot, en vooral veilig, succes kan worden!

bbq-homepage

Auw… Je kind heeft zich verbrand!

Een ongeluk met brandwonden tot gevolg is zó gebeurd. Ieder jaar komen tienduizenden mensen met brandwonden bij de arts terecht. Vetspetters, het strijkijzer, de oven.. Weet jij wat je moet doen?

Doe de eerste hulp-test!

Ga jij veilig op vakantie?

Ongelukken kunnen overal gebeuren. Ook op vakantie. Speciaal voor kampeerders hebben we alle informatie voor een veilige vakantie op een rijtje gezet. Zo zorgen we er samen voor dat we ongedeerd weer thuis komen.

hp-kamperen

Help jij ook mee tijdens de collecteweek? 

We zijn op zoek naar jou! Met slechts een paar uurtjes collecteren maak jij namelijk hét verschil voor brandwondenslachtoffers. In 2020 haalden alle collectevrijwilligers bij elkaar maar liefst bijna 1,4 miljoen euro op! Dit kunnen we investeren in wetenschappelijke onderzoeken naar nieuwe behandelmethodes voor brandwondenpatiënten.

bws-50-jaar-banner-hp

Kleine kindjes vaakst slachtoffer. Voorkom brandwonden!

25,8% van de patiënten in de Nederlandse brandwondencentra is jonger dan vijf jaar oud. Brandwondenongelukken gebeuren wanneer kindjes nieuwe vaardigheden leren, zoals grijpen, kruipen en lopen. Opeens kan het kindje wél bij dat hete kopje thee op tafel. Met preventiecampagnes proberen we mensen bewust te maken van de gevaren.

Meld je aan en ontvang handige tips om brandwonden te voorkomen.

Ludo zet zich in voor de brandwondenzorg

Maak kennis met … Ludo van Haasterecht. Dagelijks zetten veel onderzoekers zich in om een nog betere zorg voor mensen met brandwonden mogelijk te maken. Deze wetenschapper uit Utrecht onderzoekt de structuur van de huid. “Als we de architectuur en functie van de huid helemaal begrijpen, kunnen we die gebruiken om bestaande behandelingen nog beter te maken.”

ludo-van-haasterecht-homepage

Meer informatie voor jou als organisator van de collecte

De voorbereidingen voor de collecteweek in oktober zijn in volle gang. Als organisator kun je de collectematerialen, zoals collectebussen, borgingen en posters, voor de collectanten bestellen met Orca.

hp-organisatoren

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden.
Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens.

Dat kunnen we niet zonder vele helpende handen. Met elkaar kunnen we het leed voor slachtoffers verzachten.
0