Ik wil thermomokken op school

Dirk: “Wat er met mij is gebeurd, mag andere kinderen niet overkomen. Help daarom mee om op alle scholen & crèches in Nederland de thermomok standaard te laten worden!”

Dirk is nog maar anderhalf jaar oud als hij verbrand door hete thee. Sindsdien weet hij als geen ander hoe gevaarlijk hete vloeistoffen kunnen zijn. Want de dunne huid van kinderen is, vergeleken met volwassenen, sneller en ernstiger verbrand. Een derdegraads brandwond door een omvallend kopje thee is dus een scenario wat helaas nog veel te vaak gebeurt. Dirk vertelt hoe hij dit wil veranderen:

“Waar ik kinderen zie, ben ik alert op gevaarlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan het schoolplein waar een juf of meester met een kop hete koffie of thee staat en hieromheen rennen allemaal kinderen… Toen mijn nichtje op de basisschool tegen een juf botste en een scheut hete thee over zich heen kreeg, wist ik dat ik iets moest doen. Een eigen project starten om ervoor te zorgen dat een ongeluk met hete vloeistoffen op scholen, opvang en kinderdagverblijven voorkomen worden door de juiste voorlichting te geven en het introduceren van een robuuste thermomok.

De thermomok is geen goedkope plastic beker, die snel lekt of ongemakkelijk is in gebruik. De leverancier is al gevonden en werkt graag mee. Het enige wat we nu nog nodig hebben zijn bedrijven/sponsoren die de mok betaalbaar maken of zelfs gratis kunnen aanbieden aan de leraren op de scholen. Al het geld dat extra binnenkomt is bestemd voor het project ‘Terug naar school’ dat kinderen begeleidt tijdens de eerste dag terug op school na een brandwondenongeval. Zelf ben ik vroeger op school gepest met mijn brandwond, omdat niemand wist wat het was. Met dit project leren de kinderen wat het is en hoeft een brandwondenpatiënt niet onnodig zijn littekens te verbergen.”

Op de hoogte blijven van Dirks project? Volg hem op Twitter. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur Dirk een e-mail via [email protected]

dirk-koppelaar-15-jaar-hete-thee-verbranding
dirk_1_-koos-breukel_web
0