Lespakket Fire

FIRE lespakket

Wat weet jij over vuur? Waarschijnlijk dat het heel spannend is om ermee te spelen… Maar weet je ook hoe vuur ontstaat? En hoe vaak er brand is in woningen? Of weet jij hoe de huid precies in elkaar zit? Met lespakket Fire lees, leer en bekijk je alle ins & outs over de huid, vuur, brandwonden en vuurwerk.

Voor leerkrachten

Fire! is een lespakket waarmee kinderen leren hoe ze brand en brandwonden kunnen voorkomen. Leuk en leerzaam, want kinderen kunnen de risico’s van vuur niet inschatten. Sterker nog: volwassenen kunnen dat amper. Samen met de leerlingen kom je alles te weten over brandveiligheid, eerste hulp bij brandwonden en het veilig afsteken van vuurwerk.

Gebruik het lespakket ‘Fire’ vanaf groep 7 en groep 8
Met het lespakket Fire kunt u kinderen van de basisschool leren hoe belangrijk de huid is, wat brandwonden zijn, hoe brandwonden te voorkomen en hoe zij hun leefomgeving veiliger kunnen maken.

Inhoud lespakket

Maak uw veiligheidsles extra leuk en doeltreffend met de gratis spellen, werkvormen en extra’s.

Voor leerlingen

Je huid is superbelangrijk en vuur is superhandig. Maar als je vuur aanraakt, gaat je huid stuk. Dan krijg je brandwonden. Net als met hete thee. Thee is lekker om te drinken. Maar als je mok hete thee per ongeluk over je been valt… Dan gaat je huid stuk en krijg je brandwonden.

Warmte, de beste uitvinding van de wereld! 
Heb je weleens koude aardappels gegeten? Die zijn echt heel vies! En een kopje hete thee is lekkerder dan lauwe thee. Als je thuis komt van school ga je lekker bij de verwarming zitten. Dan warm je op. Hitte, warmte en vuur zijn de beste uitvinding van de wereld en heel belangrijk.

Brandveiligheidsles 
Wil jij meer weten over brand en brandwonden? Vertel je leraar of lerares over dit lespakket. Misschien krijg jij binnenkort een brandveiligheidles uit het lespakket Fire!

X